vineri , 22 octombrie 2021, 15:10 PM
Știri / Dezvăluiri / Afacerea Paza. Vezi cât plătesc buftenii pentru paza și siguranța orașului Buftea.
Compania_de_Paza_1

Afacerea Paza. Vezi cât plătesc buftenii pentru paza și siguranța orașului Buftea.

Dacă circulați des prin Buftea cu siguranță ați văzut mașini de intervenție ale unor firme de pază private. Ceea ce nu cunoașteți despre aceste companii este faptul că o parte din ele au contracte cu Primăria Orașului Buftea pentru asigurarea pazei și a ordinii publice la diverse obiective precum parcuri, instituții publice, mobilier stradal, transformatoare și lista poate continua. Am avut curiozitatea de a ne arunca o privire pe contractele publice incheiate de Primaria Orașului Buftea, General Public Serv SA dar și Centrul Cultural Buftea pentru achiziționarea unor servicii de pază din bani publici. Ca atare datele contractelor ne sunt furnizate de SEAP.

În imaginea de mai jos aveți un tabel cu toate contractele făcute publice de SEAP încheiate de instituțiile enunțate mai sus. Suma acestor contracte este extrem de mare în comparație cu bugetul Poliției Locale Buftea ce se află în aparatul administrativ al primarului Gheorghe Pistol și are obligația de a asigura fix aceleași servicii de pază și ordine publică.

Următor Anterior
Următor Anterior

Este interesant cum un grup de companii private ce au aceeași denumire primesc contracte din bani publici atât prin licitatie cât și prin atribuire directă. Din anul 2012 până în 2016 administrația locală a plătit din bani publici aproximativ 4.636.311,35 RON (echivalentul a un milion de euro calculat la un curs de 4.4 RON / EURO) către Compania de Pază, Compania de Pază RO, Compania de Pază Speed Services, Compania de Pază Shelter Security și Luptătorul Security.

Pe scurt Compania de Pază și Compania de Pază RO este una și aceeași firma și nu excludem posibilitatea de a avea o legătură și cu celelalte companii. În Buftea toate aceste firme de pază sunt cunoscute sub identitatea de Compania de Pază, așa că încercarea de a crea confuzie în randul cetățenilor a dat roade.

Ne întrebăm evident de ce să externalizezi un serviciu de pază și ordine publică când ai la dispoziție Poliția Locală Buftea, de ce să nu distribui acești bani poliției locale unde poți să creezi locuri de muncă, să dotezi instituția cu autoturisme și echipamente necesare? De ce să dai un sac de cu bani unor privați care nu dau doi bani de agenții de pază? Oare ce interese ascunse sunt în această afacere?

Să ne uităm și la bugetul anual alocat Poliției Locale Buftea pentru asigurarea ordinii publice și protecției civile. Mai jos vedeți un tabel cu toate aceste bugete alocate. Din anul 2012 până în 2016 Primăria Orașului Buftea a alocat aproximativ 5.683.565 RON (echivalentul a un milion și trei sute de mii de euro calculat la un curs de 4.4 RON / EURO) fără a lua în calcul și eventualele rectificări bugetare.

Următor Anterior
Următor Anterior

Aceste sume nu includ banii dați se sistemul de supraveghere video, administrarea și mutarea poliției locale cu tehnica necesară. Interesant este că sistemul vechi de supraveghere este la pământ și nefuncțional. În acest moment fiind funcțional doar sistemul din Buciumeni implementat de UTI.


Dacă administrația publică ar fi administrat mult mai eficient aceste resurse cu siguranță ari fi putut dota Poliția Locală Buftea cu autoturisme noi, uniforme, cursuri de formare, și chiar angajarea a cel puțin 40 – 50 de persoane din localitate.

Per total Primăra Orașului Buftea a cheltui în ultimii 4 ani suma de aproximativ 10.317.869,35 RON (echivalentul a două milion și trei sute cinci zeci de mii de euro calculat la un curs de 4.4 RON / EURO) pe servicii de pază, ordine publică și siguranța cetățenilor dar suma reală este mult mai mare.

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *