duminică , 24 octombrie 2021, 04:11 AM
Știri / Dezvăluiri / Afacerea site-ul. Te faci că lucrezi și încasezi.
Frangu Florin Adrian - Buftea_3

Afacerea site-ul. Te faci că lucrezi și încasezi.

Daca ați avut curiozitatea ca în ultimii ani să vizitați site-ul oficial al Primăriei Orașului Buftea (www.primariabuftea.ro) deținut de Media Sat SRL nu de primăria așa cu ar fi fost normal sau alte pagini web al unor instituții publice locale precum Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea (www.spitalbuftea.ro), Școala Gimnazială nr. 1 Buftea (www.scoala1buftea.ro), Centrul Cultural Buftea (www.centrulculturalbuftea.ro) și chiar noul site al Primarului Gheorghe Pistol (www.pistolgheorghe.ro) ați fi observat că au ceva în comun.

Adrian Frangu, cunoscut de mulți din Buftea ca IT-istul primăriei (sau ceva) încă din mandatul primarului Stoica Ion. Acum un pion destul de important pentru actualul primar Gheorghe Pistol ce îl răsplătește din plin pentru loialitatea lui cu contracte din bani publici pentru diverse servicii și favoruri.

În urmă cu ceva timp Adrian Frangu primește un contract atribuit direct pe o sumă destul de frumușică, 2.700 RON lunar pentru servicii de întreținere și actualizare website (www.primariabuftea.ro) iar anul acesta conform unor surse credibile tocmai ce a primit o majorare înaintea alegerilor locale.

Mai jos publicăm contractul în cauză plătit cu bani publici pentru a înțelege ce servicii presteaza Adrian Frangu.

Dacă nu ați recunoscut personajul din imaginile de mai sus vă arătăm un set de imagini mai recente alături de primarul Gheorghe Pistol la datorie, realizând poze/video la diverse evenimente publice ale primăriei și nu numai. Cel mai probabil activitatea fotografică este cea principală dar la ce folos când tu Primărie mai plătești un serviciu similar. Imaginile nu apar nici pe site-ul instituției publice, nici pe Facebook (institutia nu are pagina de socializare Facebook) iar pe YouTube dacă strângi 1000 de vizualizări pe an.

Dar să revenim la activitatea principală din contract, aceea de a întreține și de actualiza pagina oficială a Primăriei (www.primăriabuftea.ro). Cei care urmăresc frecvent pagina web pentru a primi informații publice știu cât de actualizat sau neactualizat este site-ul. Este aceeași platforma web din 2011 și are o vechime de 5 ani în condițiile în care din 6 în 6 luni apar noi tendințe și practici de programare iar modul de utilizare este complect schimbat în condițiile în care utilizăm tot mai des dispozitive mobile iar un site mobile-friendly este un must have în 2016.

Dar Frangu Adrian este mult mai preocupat cu site-ul Primarului Gheorghe Pistol (www.pistolgheorghe.ro) decât cel al instituției publice unde a încasat lunar sume frumoase din bani publici și continuă șă încaseze.. Înaintea campaniei electorale cu două zile înainte de expirarea contractului bănos se înregistrează domeniul web (www.pistolgheorghe.ro) pe, persoană fizică iar 3 săptămâni mai târziu în plină companie electorală, Pistol primarul are un site la cheie (cu ceva greșeli evident) realizat chiar de Frangu Adrian!

Cum așa? Nu cumva este un conflict de interese? … ar spune mulți dintre voi.

Ei bine pentru un pistol, nu. Cine să caute? Cine să vadă? Cine se deranjează? E un fleac… sau NU?

Mai jos vă arătăm o parte din paginile web administrate de Frangu Adrian inclusiv pagina web a primarului Pistol.

Chiar în aceste momente site-ul primarului (www.pistolgheorghe.ro) trece printr-o schimbare și este modificat în timp real într-o bătaie de joc și o lipsă de profesionalism. Dar de ce să schimbi ceva ce te-ai chinuit să il faci de la bun început acum 2 luni? De ce nu încerci sa refaci site-ul primăriei de unde încasezi bani și ai o obligație contractuală? De ce tu instituție publică arunci cu bani pe astfel de proiecte / servicii neproductive? Oare ce scrie Frangu Adrian în raportul lunar conform contract? (am frecat-o și luna asta?)

Așa arăta site-ul edilului în campania electorală.

Așa arăta site-ul edilului acum 2 zile.

Așa arată acum site-ul edilului.

În concluzie, se lucrează la site-ul edilului pe o temă WordPress populara denumita Avada unde nici măcar nu ne obosim să facem treaba ok. Încă o dovadă ca tipul este un amator când vine vorba de pagini web și total lipsit de profesionalism. Dar pentru toate acestea a încasat 2.700 RON lunar și continuă să încaseze fiind într-un conflict de interese acum. Dar pe cine să intereseze?

Nici soția Lidia Frangu nu este departe de relația Primăria Buftea – edilul Pistol. Recent în campania electorală din 2016 pentru alegerile locale a ocupat o poziție fictivă ca, consilier pe listele partidului PNL unde Gheorghe Pistol a candidat pentru încă un mandat de primar. Nu a ratat nici ocazia de a promova site-ul edilului, dar soțul lucra la el. Mai lucrează și la primărie ajutându-l la fotografiat si diverse evenimente. O mare familie.

END

Sursa imaginii: Facebook.com

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *