duminică , 24 octombrie 2021, 03:40 AM
Știri / Actualitate / Aleşii locali vor putea să facă parte din consilii de administraţie

Aleşii locali vor putea să facă parte din consilii de administraţie

[ot-caption title=”Aleşii locali vor putea să facă parte din consilii de administraţie” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/DSC_2098.jpg”]

Agenţia Naţională de Integritate nu se va mai putea atinge de aleşii locali care fac parte din firmele sau regiile cu care au contracte. Primarii şi şefii de consilii judeţene scapă de sesizările ANI pentru incompatibilitate după votul de marţi al deputaţilor.

Noua lege scoate din starea de incompatibilitate primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene care sunt şi membri ai adunărilor generale ale companiilor de utilităţi publice: regiile de apă şi canal, transport, termoficare, societăţile publice care gestionează serviciile de salubrizare, asfaltare străzi şi întreţinere spaţii verzi.

Proiectul iniţiat de 6 parlamentari PSD a primit voturi din opoziţie.
Anul trecut, în jur de 1.200 de primari, majoritatea PSD şi PNL, se aflau în situaţie de incompatibilitate din cauza prezenţei în conducerea societăţilor comerciale aflate în subordinea lor. Sunt cifre de la Asociaţia Comunelor.

Agenţia Naţională de Integritate nu susţine adoptarea propunerii legislative, a declarat pentru TVR preşedintele ANI.

Horia Georgescu spune că România s-a angajat, între altele, prin Mecansimul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, să nu modifice legile anticorupţie, iar această iniţiativă legislativă, susţine şeful ANI, face exact acest lucru.

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *