vineri , 22 octombrie 2021, 15:51 PM
Știri / Dezvăluiri / Am câștigat definitiv și irevocabil cu Primăria Orașului Buftea pe legea 544/2001 privind informațiile de interes public.
Grad Complexitate 9

Am câștigat definitiv și irevocabil cu Primăria Orașului Buftea pe legea 544/2001 privind informațiile de interes public.

Așa înțelege Primăria Orașului Buftea condusă de Primarul Gheorghe Pistol să își respecte promisiunile electorale față ce cetățenii orașului ce au tot dreptul de a fi corect informați cu privire la modul în care sunt folosiți banii publici. Conform Constituției României, Articolul 31 (Dreptul la informație) dar și legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public ce reglementează foarte clar transparența informațiilor publice, Primăria era obligată să răspundă întrebărilor noastre de interes public.

CONSTITUȚIA ROMÂNIEI – Dreptul la informație
ART.31

(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

Poziția Primăriei dar și a Primarului Gheorghe Pistol a fost aceea de a refuza comunicarea informațiilor de interes public tocmai pentru faptul că avem o altă opinie decât cea a primarul și un alt mod de a expune evenimentele petrecute la Buftea.

Cu alte cuvinte am refuzat și refuzăm să-i cântăm în strună primarului și să îl lăudăm așa cum o face Cristian Szilvassy, cel care se află în spatele fițuici Adevărul Ilfovean plătit din bani publici pe zeci de mii de euro anual pentru a dezinforma și pentru al lăuda pe edil. Personajul hidos pe post de labrador la ușa primarului ce își iubește stăpânul pentru bucata de os ce o primește știe să latre și să denigreze tot ce înseamnă pericol pentru stăpân și interesele lor.

Revenim la subiectul principal și vă arătăm mai jos la ce întrebări trebuie să ne răspundă concret Primăria Orașului Buftea obligată de Instanța de la Curtea de Apel București care menține în vigoare sentința dată de Tribunalul Ilfov, complet F17 pronunțată la începutul anului.

Au trecut aproape 2 ani de la prima cerere până la o sentință definitivă și irevocabilă pentru a putea comunica cu primăria și probabil vor mai trece câteva luni poate chiar ani până când cineva va răspunde în fața legii de abuzul creeat. Mai jos aveți întrebările adresate Primăriei Orașului Buftea condusă de primarul Gheorghe Pistol ales ”democratic” de Bufteni ce au tot dreptul să cunoască cum sunt cheltuiți banii publici.

Un alt aspect ce nu trebuie neglijat este decizia recentă a celor două Instanțe de Judecată de la Tribunalul Ilfov, respectiv completul F20 și F17 care respinge pe bandă rulantă alte 27 de cereri asemănătoare în baza legii 544/2001 unde Primăria Orașului Buftea refuză sa respecte articolul 7 din lege dar și Constituția României la articolul 31.

Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public

Art. 7. – (1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicării informaţiilor solicitate se motivează şi se comunică în termen de 5 zile de la primirea petiţiilor.
(3) Solicitarea şi obţinerea informaţiilor de interes public se pot realiza, dacă sunt întrunite condiţiile tehnice necesare, şi în format electronic.

Nu am o explicație clară cu privire la decizia Instanței de Judecată care în mod surprinzător în alte dosare cu aceleași date ne dă dreptate iar acum subit dosarele sunt respinse ca neîntemeiate sau rămase fără obiect.

17 Dosare Respinse de Completul F20 al Tribunalului Ilfov

10 Dosare Respinse de Completul F17 al Tribunalului Ilfov

1 Dosar Admis in parte de Completul F17 al Tribunalului Ilfov ce obligă Primaria să ne răspundă.

Probabil există și o explicație, mai bine zis o apropiere între Primăria Orașului Buftea și Tribunalul Ilfov / Judecătoria Buftea. Să ne aruncăm privirea pe Hotărârea Consiliului Local al Orașului Buftea cu nr. 118/2015 din 08 Octombrie 2015 unde se aprobă la expunerea Primarului Gheorghe Pistol ”darea în folosință gratuită către Tribunalul Ilfov, a unui spațiu situat în imobilul ”Casa de Cultură”, din Piața Mihai Eminescu, orașul Buftea, județul Ilfov, în vederea depozitării arhivei Tribunalului Ilfov și a Judecătoriei Buftea” pentru o perioadă de 2 ani.

Să fie acesta un troc? Un fel de îți dau, mă scapi?

Așteptăm motivările instantei pentru a le contesta.

În concluzie la Buftea, un sătuc la periferia capitalei cu pretenții de oraș modern nu există transparență decizională și nici dreptate nu se va face într-o țară cu 7 servicii și instituții de forță conduse în mare parte de aceeași oameni incapabili să facă curățenie și să vegheze la respectarea legii.

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *