vineri , 22 octombrie 2021, 17:13 PM
Știri / Actualitate / Asociația React lansează un proiect pentru femeile din mediul rural care trăiesc din agricultura de subzistență, „Ocupare și antreprenoriat rural în regiunea București -Ilfov”.

Asociația React lansează un proiect pentru femeile din mediul rural care trăiesc din agricultura de subzistență, „Ocupare și antreprenoriat rural în regiunea București -Ilfov”.

[ot-caption title=”Ocupare și antreprenoriat rural în regiunea București -Ilfov” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/05/Anotimpuri-la-borcan_1.jpg”]

Anotimpuri la Borcan – Conserve Traditionale Reinventate

[spacer style=”3″ icon=”none”]
  • Asociatia React lanseaza proiectul „Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti Ilfov”.
  • 392 de femei din jurul Bucurestiului vor fi specializate in fabricarea de conserve, vor forma o retea profesionala si vor fi ajutate sa se angajeze sau sa porneasca o afacere.
  • Trei centre culinare modern dotate prin proiect vor sta la dispozitia comunitatii pentru productia de conserve din fructe si legume. 

Bucuresti, 12 mai 2014 – Asociatia React lanseaza un proiect inovator pentru femeile din mediul rural care traiesc din agricultura de subzistenta, „Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti Ilfov”. In urma acestui proiect, piata produselor traditionale din Romania se va imbogati cu un nou brand: „Anotimpuri la borcan – Bucuresti Ilfov”. 392 de femei vor obtine acreditarea profesionala si conditiile igienico-sanitare pentru a crea conserve delicioase din fructe si legume, in comuna lor. Compoturile, dulceturile si preparatele din legume conservate marca „Anotimpuri la borcan – Bucuresti Ilfov” vor avea in spate o poveste frumoasa, care acum incepe sa se scrie.

Proiectul „Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti Ilfov” va sustine femeile din satele si comunele din jurul Capitalei sa iasa din rutina muncilor casnice si sa isi foloseasca talentul culinar pentru a creste veniturile familiei. In plus, alternativa care le este oferita nu presupune parasirea comunitatii in care locuiesc.

Ideea inovatoare a proiectului „Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti Ilfov” consta in infiintarea a trei centre culinare regionale dotate cu echipamente de ultima generatie si avizate igienico-sanitar. Acolo, în bucatariile regionale, femeile participante in proiect vor putea sa fabrice conserve din fructe si legume in conditii sigure pentru ele si pentru consumatorii finali. Mai mult, fiecare dintre cele 392 de persoane va fi consiliata si sprijinta pentru a obtine actele necesare vanzarii legale a produselor fabricate sau sa isi gaseasca un loc de munca intr-un domeniu non-agricol. Instrumentul prin care acest lucru va fi posibil, este o retea profesionala in care toate participantele in proiect vor fi inscrise si consiliate de experti.

„Proiectul Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti Ilfov a fost gandit pentru a imbina doua dintre nevoile pe care societatea romaneasca le resimte acum. Pe de o parte ofera alternative de consum persoanelor preocupate de o alimentatie sanatoasa; pe de alta parte raspunde provocarilor financiare ale femeilor din mediul rural. Credem ca fiecare comunitate din jurul Bucurestiului se dezvolta in ritmul propriu, are resursele necesare, iar cu sustinerea potrivita poate sa-si asigure o evolutie sustenabila” (dr. Anca Stefan, presedinte Asociatia React).

In cel mult un an, brandul „Anotimpuri la borcan” va putea fi gasit pe rafturile magazinelor cu produse traditionale, iar 392 de familii din mediul rural vor avea o viata mai buna la ele in comunitate.
„Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti Ilfov” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

[spacer style=”3″ icon=”none”]

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in patru domenii: sanatate publica, educatie economie sociala si dezvoltare comunitara, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 10 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *