vineri , 22 octombrie 2021, 15:59 PM
Știri / Actualitate / Buftea prin Fotografie, un concurs prost organizat și lipsit de transparență

Buftea prin Fotografie, un concurs prost organizat și lipsit de transparență

[ot-gallery url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/gallery/buftea-prin-fotografie-un-concurs-prost-organizat-si-lipsit-de-transparenta”]

În luna Noiembrie 2013 era anunțat un concurs de fotografie pe o pagină de facebook denimita „Buftea prin Fotografie” (fb.com/pages/Buftea-prin-fotografie/434345846676805) fiind „organizat și desfășurat de Centru Cultural Buftea în colaborare cu Primăria Orașului Buftea” conform regulamentului postat pe aceași pagină.

Modalitatea de participare era una extrem de simplă, imaginile trebuiau trimise pe o adresa de Gmail (bufteaprinfotografie@gmail.com) alături de ceva informații personale precum Nume, Prenume, Varsta, Data Nașterii, Adresa de Domiciliu, Numărul de Telefon iar dacă participantul nu avea împliniți 18 ani se mai cereau numele unuia din părinți si numărul acestuia de telefon. Trebuia respectată tematica concursului și o serie de date tehnice.

FOTOGRAFIE PRIN BUFTEA – FACEBOOK FULL PAGE

La scurt timp după anunțarea concursului este postat un banner pe pagina oficială a Primăriei Orașului Buftea confirmând practic implicarea autoritătiilor locale iar în oraș au fost lipite afișe pentru a promova concursul.

FOTOGRAFIE PRIN BUFTEA – Afis postat pe primariabuftea.ro

Pe 1 Decembrie era anunțat pe aceași pagină de facebook prelungirea concursului făra a specifica și data iar după nouă zile o altă postare anunța termenul limită de 7 ianuarie pentru trimiterea imaginilor urmănd ca pe data de 24 ianuarie să se anunțe câștigătorii concursului fără a face modificări în regulament.

Încercăm să aflăm mai multe informații însă demersul nostru deranjează mai multe persoane din primărie. Până la urmă reușim să ne întâlnim cu Dna. Violeta Mitescu, directoarea Centrului Cultural Buftea unde depunem o cerere în baza legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Din nefericire nu primim nici un răspuns și revenim cu întrebări, dam din lac în put iar la întrebarea „Cine organizează concursul? ” se răspunde cu „Nu stiu și de ce suntem atăt de interesați de acest concurs.” Atata timp cât în regulamentul concursului este menționat Centru Cultural Buftea iar regulamentul a fost încalcat și nerespectat, dar și pentru faptul că nu există o transparența ne face să credem că acest concurs este un esec.

Până la urmă primim un număr de telefon au unui organizator însă nu reușim să stabilim un contact deși am insistat telefonic pentru câteva zile.

Reușim să aflăm pe surse că nu ar fi organizat de Centru Cultural Buftea, singura implicare ar fi faptul că organizatorii ar beneficia de o sală pentru acordarea premiilor confirmată și de directoarea institutului ce nu pare revoltată de faptul că numele și sigla institutului apare în regulament și pe afișe.

FOTOGRAFIE PRIN BUFTEA – Comentariu legat de organizare.

Am dori să primim și răspunsuri la întrebările noastre.

1. Care este valoarea totală a premilor și de unde provin?
2. Cum se numesc fericiții câștigători?
3. De ce regulamentul nu a fost modificat atunci când regurile jocului au fost schimbate?
4. Care este implicarea Centrului Cultural Buftea și a Primărieie Orașului Buftea?
5. Ce se întâmplă cu datele prelucrate și dacă aveți un număr de înregistrarea emis de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal?

6. Ultima intrebare este dacă ați cerut ajutorul celor de la Primăria Otopeni care au experiență în organizarea unui concurs de fotografie?

Concurs de fotografie 2014 Primaria orasului Otopeni Online

Sursa – www.facebook.com, Primăria Orașului Buftea, Primăria Otopeni

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

6 comentarii

  1. Stimate domn, va inteleg frustrarea din cauza unei lipse de interes al publicului buftean asupra site-ului dumneavoastra, insa va intreb si eu un lucru: Dumneavoastra ce calificare detineti in cadrul mass-media? Fofilati niste legi si aruncati in fata dreptul la informare, insa dvs nu specificati scopul acestor intrebari. Nu credeti ca a fost un concurs facut pentru cetateni? Considerati ca au fost alte interese? Puteti dovedi aceste interese? Nu credeti ca este in interesul cetateanului buftean facut concursul? Din titlul paginii dvs inteleg ca urmariti interesul lor…sunt curios insa ce afiliere detineti cu brand-ul Adevarul…Si eu am dreptul la informare nu?

  2. Stimate domn, pentru a va putea raspunde va rugam sa ne contactati prin email la adresa contact [@] adevaruldebuftea.ro sau sa completati formularul de contact. Va dorim o dimineata placuta.

  3. am inteles…dupa ce ca sunt singurul care viziteaza acest site ma mai trimiteti si pe mail…mai vorbiti de cei de la primarie…Halal transparenta

  4. stimate domn dar functia de comment de ce mai este implementata pe site-ul dvs?

  5. Concursul a fost extrem de prost mediatizat, lasand la o parte balbele proastei organizari. Eu, fotograf cu scoala (scoala populara de arta Bucuresti, precum si absolvent al unui curs la sala Dalles) am considerat ca ar fi aiurea sa particip, dat fiind ca nu sunt un necunoscator. Acum imi pare rau, mi-ar fi trebuit si mie un dslr nou :-).
    Vad ca pe aici prin Buftea, multi se dau specialisti in tot (de la it la cultura si acum la fotografie.

    Mai bine voi ce administrati site-ul acesta nou aparut aici in online-ul local, ati organiza un concurs foto serios, numai asa sa le dati peste nas. Sa vada si ei cum se face o treaba adevarata si serioasa.

  6. perfect de acord cu dvs domnule markusnathan… asteptam un concurs organizat de site-ul acesta… Poate ma pot inscrie si eu…ca si mie mi-ar fi trebuit un aparat….de fapt..cui nu i-ar fi trebuit?…si…celui care il va primii de ce sa nu ii trebuiasca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *