duminică , 24 octombrie 2021, 04:05 AM
Știri / Dezvăluiri / Calendarele distribuite de Primăria Orașului Buftea sunt diferite de Calendarele Creștin – Ortodoxe editate de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Româna .
Calendar 2016 Primaria Buftea Front

Calendarele distribuite de Primăria Orașului Buftea sunt diferite de Calendarele Creștin – Ortodoxe editate de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Româna .

Articol Actualizat!

La începutul anului am publicat un material legat de calendarele achizitionate de Primăria Orașului Buftea direct de la Mânăstirea Ortodoxă de Stil Vechi – Adormirea Maicii Domnului la pretul de 60.000 RON pentru un set de cel mult 2000 – 3000 de calendare. Partea interesanta este că aceste calendare nu au trecute toate sarbatorile creștin-ortodoxe fiind complet diferite față de calendarele Patriarhiei Române ce au un preț de 5 RON / calendar și sunt editate de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Româna (Tipografia Cărților Bisericești). De cei 60.000 RON Primăria Buftea putea achiziționa 12.000 de calendare cat pentru fiecare familie din Buftea, poate chiar mai mult.

Calendarul distribuit de Primaria Orașului Buftea nici macar nu este asemănător cu cel romano-catolic (Calendar Romano-Catolic 2016) avand sărbatori de cruce roșie și neagră marcate diferit. În acest fel instituția sprijină și promovează un anume cult anume religios făcând o discriminare față de celelalte culte religioase. În Buftea sunt foarte mulți cetățeni de confesie creştini-ortodocşi și romano-catolici. Conform ro.wikipedia.org la Buftea se regăsesc aproximativ Ortodocși (93.64%), Necunoscută (4.04%) și Altă religie (2.31%).

Tot la începutul anului am întrebat Patriarhia Româna un set de întrebări legate de aceste calendare și care este punctul de vedere al Patriarhiei. În azi am primit ceva răspunsuri din partea Biroului de Presă al Patriarhiei Române pe care îl redăm integram mai jos.

Întrebarile noastre:

Răspunsul Patriarhiei:

Referitor la solicitarea dumneavoastra, respectuos va comunicam urmatoarele:

1. Manastirea ortodoxa de stil vechi „Adormirea Maicii Domnului” nu apartine de Patriarhia Romana si, ca urmare, nu face parte din unitatile componente ale Bisericii Ortodoxe Romane;

2. Calendarele editate de Biserica Ortodoxa de stil vechi din Romania nu sunt folosite de credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane.

3. Neapartind de Biserica Ortodoxa Romana, manastirea ortodoxa de stil vechi la care faceti referire nu are dreptul de tiparire si comercializare decat asupra calendarelor proprii Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania.

4. Patriarhia Romana nu comenteaza initiativele autoritatilor publice locale si relatia lor cu celelalte culte recunoscute de Statul roman.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

Calendar Ortodox 2016 – Sursa: crestinortodox.ro

Calendar distribuit de Primăria Orașului Buftea 2016 – Mânăstirea Ortodoxă de Stil Vechi – Adormirea Maicii Domnului

Vezi și Primăria Buftea a cumpărat calendare de 104.975 RON pentru anul 2015 și 2016

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *