sâmbătă , 23 octombrie 2021, 21:27 PM
Știri / Dezvăluiri / UPDATE: Cel mai bine păzit secret al actualului primar Gheorghe Pistol. Vezi pe cine a OMORÂT cu mașina în urma unui accident din 2008!
Gheorghe Pistol - Accident Piatra Neamt - Omor - Parbriz_2

UPDATE: Cel mai bine păzit secret al actualului primar Gheorghe Pistol. Vezi pe cine a OMORÂT cu mașina în urma unui accident din 2008!

UPDATE

Imagini șocante de la locul accidentului au fost făcute publice de atacul.ro. În imaginile de mai jos se poate observa gravitatea impactului inexplicabil ținând cont de viteza de 50Km/h stabilită de organele de cercetare. Este imposibil ca la o viteză de 50Km/h un corp uman să penetreze un geam securizat și să il proiecteze direct pe scaunul pasagerului din dreapta al autoturismului condus de actualul primar din Buftea, Gheorge Pistol.

IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL
IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Vă arătăm o imagine de ansamblu ca să înțelegeți la ce distanță de trecerea de pietoni s-a oprit autoturismul marca Mercedes Benz. În nici un caz nu putem crede că autoturismul se deplasa cu 50Km/h, fix viteza maximă legală pe acestă porțiune de drum trecând peste faptul că trecerea de pietoni era semnalizată corespunzător iar conducătorul auto avea obligația de a reduce viteza de deplasare.

Vă arătăm ce publica ziarul Ceahlăul pe data de 3 Noiembrie 2008 și cităm următorul paragraf:

„Un alt accident mortal a avut loc în seara de 31 octombrie, în jurul orei 20:30, în Dumbrava Roșie. Pristinel P. (40 de ani) din localitate a fost spulberat de pe trecerea de pietoni de Mercedesul condus de Gheorghe P. (36 de ani), din Buftea, județul Ilfov. Pietonul a murit pe loc.”

Nu facem decăt să scoate la lumină un caz mușamalizat unde avem mari suspiciuni de corupție.

Cităm din atacul.ro:

Lucrătorii Poliției Rutiere au făcut cercetări, iar prima concluzie a fost aceea că pietonul traversa strada regulamentar. Adică pe trecerea de pietoni. Acest lucru a fost precizat de Biroul de presă al IJP Neamț în comunicatul pe site-ul instituției. „Un alt accident terifiant a avut loc vineri seară, în jurul orei 20,30, în comuna Dumbrava Rosie. Cristinel P., de 40 de ani, din localitate, a murit după ce a fost victima unui accident rutier petrecut pe DN 15. Bărbatul se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni si a fost spulberat de autoturismul Mercedes Benz condus de către Gheorghe P., de 36 de ani, din Buftea, judetul Ilfov. În urma impactului, pietonul a fost aruncat pe masină după care a intrat cu capul prin parbriz. Cei prezenti, atît martorii, dar si politistii au fost socati de scena accidentului”, sursa presa locală, cu precizarea că informațiile care au stat la baza realizării articolului au fost furnizate de către Biroul de presă al IJP Neamț.

De ceva timp, circula prin Buftea o legendă urbană cu privire la un accident al actualului primar Gheorghe Pistol unde se zvonea că ar fi accidentat mortal o persoană prin anul 2008 așa că ne-am apucat să investigăm. La o primă căutare pe internet găsim un articol publicat de Expresul de Buftea referitor la accidentul din 15 August 2012 (vedeți aici articolul) în care a fost implicat edilul ce conducea un autoturism marca Mercedes Benz cu nr. de înmatriculare IF 01 GUN unde în jurul orelor 17:30 ar fi acroșat o dubă fiind serios avariat încât a fost nevoie de tractarea autoturismului. La data accidentului, autoturismul marca Mercedes Benz aparținea firmei KDP Construct SRL de unde soția edilului a încasat salariu în ultimii ani conform declaraților de avere ale primarului Pistol.

Când părea că totul este doar o legendă urbană am dat de un material ce avea ulterior să confirme fapta edilului. Articolul colegilor de la Monitorul de Neamț și Roman a fost cheia în dezvăluirea acestui caz motiv pentru care le mulțumim că au relatat faptele și că au menținut articolele vechi active. Dar să vedem ce ne spune acest articol!

Un alt accident terifiant a avut loc vineri seară, în jurul orei 20,30, în comuna Dumbrava Rosie. Cristinel P., de 40 de ani, din localitate, a murit după ce a fost victima unui accident rutier petrecut pe DN 15. Bărbatul se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni si a fost spulberat de autoturismul Mercedes Benz condus de către Gheorghe P., de 36 de ani, din Buftea, judetul Ilfov. În urma impactului, pietonul a fost aruncat pe masină după care a intrat cu capul prin parbriz. Cei prezenti, atît martorii, dar si politistii au fost socati de scena accidentului.
Sursa: Monitorul de Neamț și Roman

Relatările sunt de-a dreptul șocante, ”Bărbatul se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni si a fost spulberat de autoturismul Mercedes Benz … pietonul a fost aruncat pe masină după care a intrat cu capul prin parbriz”. Dar să vedem povestea de la începutul zilei.

În ziua de 31 Octombrie 2008, PDL-istul Gheorghe Pistol în calitate de Consilier Județean la Ilfov, a participat la Piatra Neamț pe Stadionul Municipal cu ocazia lansării candidaturii pentru alegerile parlamentare 2008 – 2012 unde au fost prezenți aproape 20.000 de membrii și simpatizanți democrat-liberali printre care și Gheorghe Stefan zis Pinalty, Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Liviu Negoită, Elena Udrea și alții.

Sursa: Monitorul de Neamț și Roman

Conform documentelor oficiale, în seara zilei de 31 Octombrie 2008, ora 20:35 actualul Primar al Orașului Buftea, Gheorghe Pistolîn timp ce se afla la volanul autoturismul marca Mercedes Benz cu numărul de înmatriculare IF-01-GUN, ce se deplasa pe DN 15, pe raza comunei Dumbrava Roșie, având sensul de mers Piatra Neamț-Bacău, la km 321 + 150m a surprins și accidentat mortal pe PREPELIAG CRISTINEL, care se angajase în traversarea drumului, în zona trecerii de pietoni …”. ”După producerea accidentului, învinuitul, care se afla singur în mașină, a anunțat producerea evenimentului prin serviciul de urgență 112, astfel încât la fața locului s-a deplasat atât un echipaj de poliție, cât și o ambulanță …”.

Tot din documente aflăm că ”viteza de deplasare a autoturismului condus de învinuit în momentele premergătoare impactului a fost de aproximativ 50 Km/h, cu mențiunea că, în condițiile concrete de producere a accidentului, stabilirea exactă a vitezei de deplasare a autovehiculului nu a fost posibilă ..”.

Dosarul penal pentru săvârșirea infracțiunii de UCIDERE DIN CULPĂ a fost deschis la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Piatra Neamț cu nr. 4865/P/2008 și scos de sub urmărirea penală a învinuitului Pistol Gheorghe la data de 29 Mai 2010 de către procurorul Grădinaru Christian ce concluzionează că ”accidentul s-a produs ca urmare exclusivă a conduitei imprevizibile și derutante pe care a avut-o PREPELIAG CRISTINEL, iar învinuitul nu putea să evite producerea accidentului …”.

Este interesant cum procurorul de caz ajunge la concluzia că decedatul este vinovat de propriul deces, un localnic în vârstă de 40 de ani ce avea o alcoolemie de 2,30% capabil să traverseze în fugă, în apropierea sau chiar pe trecerea de pietoni. Este interesant de ce nu a fost posibilă determinarea exactă a vitezei de deplasare pentru autoturismului condus de Gheorghe Pistol și cum aceasta a fost stabilită fix la limita maximă legală de 50Km/h în dreptul unei treceri de pietoni ce regulamentar acesta era obligat să reducă viteza și să circule cu atenție sporită conform indicatorului de presemnalizare Trecere Pietoni amplasat la 50m înaintea trecerii de pietoni.

Presemnalizare Trecere Pietoni
Presemnalizare trecere pietoni
Se instaleaza la 50-200 m de o trecere de pietoni, pe drumurile intens circulate, pe sectoarele de drum unde vizibilitatea este redusa sau in afara localitatilor. Conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita.
Trecere de Pietoni
Trecere de pietoni
Acest indicator sa instaleaza in apropierea unei treceri pentru pietoni. Acesta poate fi precedat si de indicatorul Presemnalizare trecere pentru pietoni.

Conform datelor din dosar, autoturismul s-a oprit la borna Km 321 + 150m din localitatea Dumbrava Roșie, cu aproximativ 70m – 80m după trecerea de pietoni. Ne întrebăm dacă viteza a fost aproximată la 50Km/h (viteza maximă legală pe acea porțiune) de ce nu a redus viteza la vederea indicatorului ce presemnaliza la 50m în fată trecerea de pietoni? Care era viteza adevărată a autoturismului condus de Gheorghe Pistol ce s-a oprit la aproximativ 120m -130m de primul indicator ce îl obliga sa reduca viteza și să circule cu atenție sporită?

Ca să vă faceți o imagine mai bună am găsit un video din vara lui 2009 din localitatea Dumbrava Roșie unde am găsit și trecerea de pietoni în cauză semnalizată corespunzător și stâlpi de iluminat în zonă.

Mai jos vă prezentăm un grafic cu distanțele de frânare și timpul de reacție în situații de carosabil umed și uscat. Ne punem întrebarea firească dacă după o zi plină de evenimente festive inculpatul Gheorghe Pistol era capabil / apt să conducă de la Piatra Neamț la Buftea? Precizăm faptul că conform documentelor, acesta avea o alcoolemie de 0,00% însă cunoaștem că oboseala poate fi unul din motivele pentru care se produc cele mai multe accidente. Distanța dintre Piatra Neamț și Buftea este de aproximativ 365 Km ce poate fi parcursă în aproximativ 5-6h în românia.

 

Mai jos facem publică rezoluția de scoatere de sub urmărirea penală a învinuitului Gheorghe Pistol unde a accidentat mortal pe PREPELIAG CRISTINE, actual Primar al Orașului Buftea și viitor primar dacă va primi voturi pentru un nou mandat din partea alegătorilor.

O altă remarcă a evenimentelor ce par avea legătură cu tragicul evenimentul din 2008 este inscripția pe fațada bisericii din Centru – Buftea unde este trecut DONAȚIE 2010 – FAM. PISTOL, ca o pură coincidență este anul în care Gheorghe Pistol era scos de sub urmărirea penală. Am tot văzut prin Buftea diverse evenimente bisericești, donații, calendare și alocări de fonduri la care Primăria Orașului Buftea condusă de Pistol a participat cu importante sume de bani din bugetul local.

Mai sunt câteva luni și anul acesta se împlinesc 8 ani de la tragicul eveniment unde în mod subiectiv a scăpat de urmărirea penală așa cum am văzut că a scăpat în toate dosarele penale pe care acesta le are și la alte parchete din țară (vezi aici articolul). Surse spun că dosarul ar putea fi redeschis însă ne întrebăm de ce familia victimei nu a contestat decizia procurorului în 2010 când știm foarte bine ce avere impresionantă deținea Gheorghe Pistol conform declarației de avere din 2008 unde erau trecute pagini întregi cu terenuri. Un mare samsar imobiliar ar spune unii. În prezent, familia edilului pune planurile pentru dezvoltarea a doua zone rezidentiale în Buftea unde și-a asigurat diverse avantaje precum apă-canal sau iluminat public.

Ne punem întrebarea firească, cine îl protejează pe Pistol? O fi săgeata unei persoane importante sau unui grup de interese? Investigația jurnalistică continuă la un alt nivel. Până atunci ne punem speranța că Buftenii au înțeles cine este cu adevărat acest personaj și ce interese are. Cât timp a fost primar la Buftea nu am avut și știm ca nu vom avea acces la informații de interes public (vezi aici articol) dacă Gheorghe Pistol va conduce din nou Primăria Orașului Buftea.

Așteptăm reacții și comentarii din partea cititorilor și de ce nu, din partea actualului primar Gheorghe Pistol dacă dorește să comenteze subiectul.

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *