sâmbătă , 23 octombrie 2021, 20:24 PM
Știri / Comunicate / Ceremonii militare pentru comemorarea eroilor din Primul Război Mondial
Primul Război Mondial - www.mapn.ro
Primul Război Mondial - www.mapn.ro

Ceremonii militare pentru comemorarea eroilor din Primul Război Mondial

Ministerul Apărării Naționale organizează vineri, 26 august, în premieră, ceremonii de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”, dedicate împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în război.

În 100 de cimitire sau monumente ale eroilor de pe întreg teritoriul țării vor avea loc, simultan, ceremonii militare şi religioase în memoria celor peste 330.000 de militari care şi-au dat viaţa pentru ţară în acest război. Personalităţi militare, ale vieţii culturale, politice şi sociale, militari răniţi în teatrele de operaţii și cetăţeni, vor da citire, succesiv, unor liste ce cuprind nume de eroi.

Vineri, 26 august, de la ora 10.00, în oraşul Buftea va avea loc ceremonia militară de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”. Ceremonia se va desfăşura la crucea comemorativă ridicată în 1928 în memoria victimelor Primului Război Mondial. Monumentul este situat la intersecţia bulevardului Mihai Eminescu cu strada Ştirbei Vodă.
Ministerul Apărării Naţionale îi invită pe cetăţeni să asiste la activităţile de comemorare a eroilor Primului Război Mondial.

România Întregită s-a clădit, în principal, prin sacrificiul ostaşilor, căzuţi pe câmpurile de bătălie din ţară sau pieriţi în prizonierat, eroi care au pus mai presus de propria lor viaţă binele naţiunii.

Peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în urma acestei conflagraţii mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupaţie.

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 821/2015, cu modificările şi completările ulterioare, a fost aprobat Programul Naţional al manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial, iar la propunerea primului ministru, preşedintele României a acordat Înaltul Său Patronaj activităţilor.

Comunicat mapn.ro
Sursa Imaginilor mapn.ro

Vezi și

DSC_1903C

Atenție, se oprește apa în orașul Buftea și satul Mânăstirea din comuna Crevedia!

Pentru executarea lucrărilor de racordare a conductei de aducțiune nou montate la sistemul centralizat de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *