vineri , 22 octombrie 2021, 17:18 PM
Știri / Actualitate / Cine conduce cu adevărat Orașul Buftea? Tu îi vezi?
Consiliul-Local-al-Orasului-Buftea

Cine conduce cu adevărat Orașul Buftea? Tu îi vezi?

Am încercat să obținem de la Primăria Orașului Buftea câteva informații extrem de importante pe care le vom prezenta pe larg pentru a înțelege ce se petrece cu adevărat la Buftea.

În urmă cu două luni am întrebat Unitatea Administrativ-Teritorială a Orașului Buftea în baza legii nr. 544/2001 să ne comunice inițiativele fiecărui consilier în parte așa cum reiese din Componența Consiliului Local Buftea publicată pe pagina web www.primariabuftea.ro ”Site-ul Oficial al Orașului Buftea”, care au fost supuse la vot în ședințele Consiliului Local Oraș Buftea în perioada 01.06.2012 până la 20.04.2015.

Mai jos aveți răspunsul pe care noi l-am primit în urma solicitării noastre.

Raspuns-Primarie-Initiative-Consilieri-Locali

Având în vedere că instituția a solicitat prelungirea termenului de soluționare la 30 zile calendaristice ne așteptam ca angajații instituției publice să ne răspundă concret la întrebările noastre, nu să ne trimită pe site-ul primăriei www.primariabuftea.ro, domeniu web ce legal nu îi aparține potrivit rotld.ro.

Am descărcat toate hotărârile consiliului local (cele care au putut fi descărcate) și le-am introdus într-o bază de date iar rezultatul este revoltător. Așa cum se poate observa în imagine de mai jos, din datele introduse respectiv 439 de hotărâri, 48 de ședințe și 12 președinți de ședințe, am avut următorul rezultat:

initiative

initiative-Consiliul-Local-Buftea

Conform Art. 44, alin (1) și (2) din ORDONANŢĂ nr. 35 din 30 ianuarie 2002 publicată în Monitorul Oficial privind REGULAMENT-CADRU de organizare şi funcţionare a consiliilor locali ce dă dreptul consilierilor aleși la iniţiative pentru proiectele de hotărâri ale consiliului local, respectiv la expunere de motive, rezultă foarte clar din analiza hotărârilor emise până în prezent că aceștia (consilierii locali) nu au avut nici o singură inițiativă și ne punem întrebarea firească de ce aceste persoane nu au avut astfel de inițiative. Inițiatorul Șef, lider detașat în expuneri de motive este însuși Primarul Orașului Buftea, Dl. Gheorghe Pistol ce are la activ 434 de inițiative susținute și votate în tocmai cu primarul. Nu cunoaștem numarul exact de voturi pentru fiecare inițiativă în parte și prezența la vot dar un singur lucru ne este foarte clar, Primarul Gheorghe Pistol conduce orașul Buftea după bunul plac iar toți cei care îi stau în cale fie sunt îndepărtați din sistem fie batjocoriţi şi marginalizaţi. Amintim gestul primarului de a ne scoate din sala de ședință a Consiliului Local înainte de a începe ședința în lipsa președintelui de ședință în fața consilierilor locali ce nu au avut curajul să intervină în fața primarului.

ORDONANŢĂ nr.35 din 30 ianuarie 2002
pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale

SECŢIUNEA a 2-a
Elaborarea proiectelor de hotărâri

Art. 44. – (1) Dreptul la iniţiativă pentru proiectele de hotărâri ale consiliului local aparţine primarului şi consilierilor.

(2) Proiectele de hotărâri vor fi însoţite de o expunere de motive şi vor fi redactate în conformitate cu normele de tehnică legislativă. În acest scop secretarul unităţii administrativ-teritoriale şi personalul de specialitate din aparatul propriu al consiliului vor acorda sprijin şi asistenţă tehnică de specialitate.

Ne punem întrebarea firească de ce acești consilieri nu doresc să fie deranjați și de ce nu putem să îi contactăm telefonic, prin email sau în audiențe. Amintim că am cerut instituției aceste informații ce nu ne-au fost oferite motiv pentru care ne judecăm în instanță tocmai pentru a le obține. Nu înțelegem de ce din bani publici aleșii locali au primit tablete și telefoane ale căror abonamente le plătim dacă aceștia nu pot fi contactați. Ne punem întrebarea ce trebuie să facă un simplu cetățean al Orașului Buftea, plătitor de taxe și impozite locale pentru a lua legătura cu aceste persoane ce reprezintă interesele comunității locale.

Domnilor Consilieri Locali ce ați primit un mandat și ați jurat să respectați Constituţia şi legile ţării şi să faceți, cu bună-credinţă, tot ceea ce vă stă în puterile şi priceperea voastră pentru binele locuitorilor Orașului Buftea vă rugăm respectuos să restituiți indemnizațiile ce le primiți pentru că nu le meritați fie să le donați unor oameni săraci din comunitate lipsiți de ajutor.

Primaria-Orasului-Buftea

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *