sâmbătă , 23 octombrie 2021, 05:14 AM
Știri / Actualitate / Circulă nestingherite pe drumurile publice fără plăcuțe de înmatriculare/înregistrare prin Buftea. Vezi despre ce este vorba!
Utilaje-Buftea_01

Circulă nestingherite pe drumurile publice fără plăcuțe de înmatriculare/înregistrare prin Buftea. Vezi despre ce este vorba!

UPDATE 2: În urma discuțiilor avute cu purtătorul de cuvânt al I.P.J. Ilfov reiese că există deja două doasre penale aflate în lucru la Serviciul Rutier din cadrul I.P.J. Ilfov ce vizează aceleași utilaje aflate pe raza Orașului Buftea.

UPDATE 1: În urma materialului publicat, I.P.J. Ilfov prin purtătorul de cuvânt s-au sesizat cu privire la cele semnalate urmând ca Brigada Rutieră de pe raza Orașului Buftea să cerceteze aspectele semnalate.

In cursul zilei de 21.04.2015 am surprins pe drumurile publice din Buftea utilaje care circulau nestingherite fără plăcuțe de înmatriculare/înregistrare la vedere după cum se poate observa și în imaginile de mai jos.

Conform Art. 334 din Noul Cod Penal, Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Legislația Rutieră – CAPITOLUL II Vehiculele
SECTIUNEA a 2-a
Inmatricularea, inregistrarea si radierea vehiculelor

Art. 14
(1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun inmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala se inregistreaza de catre consiliile locale, care tin si evidenta acestora.
(2) Categoriile de vehicule care nu sunt supuse inmatricularii sau inregistrarii, precum si cele care nu se supun inspectiei tehnice periodice se stabilesc prin ordin comun al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului si al ministrului administratiei si internelor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Galerie Foto

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *