sâmbătă , 23 octombrie 2021, 03:59 AM
Știri / Dezvăluiri / Contract cu dedicație către un apropiat al Primăriei Buftea pentru administrarea pagini web a instituției.
Cover Primaria Buftea Site

Contract cu dedicație către un apropiat al Primăriei Buftea pentru administrarea pagini web a instituției.

Primăria Orașului Buftea dă cu dedicație un contract de întreținerea și actualizarea pentru pagina web a instituției, respectiv www.primariabuftea.ro. Pe data de 30.12.2014 primăria încheie un contract cu atribuire directă și o anexă pentru ”Servicii de intretinere si actualizarea website P.O.B.” către Intreprindere Individuala Frangu Florin-Adrian în valaore de 32.400 RON (7.226 EURO la cursul B.N.R. la data semnării contractului), respectiv 2.700 RON pe luna.

Servicii de intretinere si actualizarea website P.O.B.

Să o luăm cu începutul și vă vedem ce ne comunică Primăria Buftea legat de costul de realizare al paginii web și administrarea efectivă a acesteia.

Cost Realizare Site Primaria Buftea

Din răspunsul instituției comunicat la data de 27.01.2015, după ce a fost încheiat contractul cu Intreprindere Individuala Frangu Florin-Adrian pentru administrarea paginii, primăria ne comunică faptul că site-ul a fost realizat în anul 2011, costul de realizare fiind de 11.500 RON iar administrarea a fost preluată succesiv inclusiv domeniul web ascunzând contractul în vigoare pentru administrare fiind de aproximativ 3 ori mai mare decât realizarea efectiva a paginii web. Informația cu adevărat importantă este faptul că domeniul web a aparținut si încă apartine companiei Media SAT SRL. Ca atare nu a fost preluat iar primăria minte. Mai grav este faptul că în acest moment societatea Media SAT SRL se foloseste calități oficiale ce intră sub incidența NCP Art. 258 pentru folosirea fără drept a unor semne distinctive și calități oficiale ale unei autorități publice, fapta se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Romanian Top Level Domain

Chiar dacă Media SAT SRL nu ar dori transferarea dreptului de folosință al domeniului web către Primăria Orașului Buftea există alte 3 soluții la îndemâna instituției. De exemplu ar putea înregistra domeniul www.primăria-buftea.ro ce este disponibil pentru înregistrare sau ar putea să ceară la ROTLD drepturile de folosință pentru două domenii deja rezervate pentru autoritatea publică locală.

pimaria-buftea.ro

Cele două domenii au diacritice iar rezervarea lor este o inițiativă foarte bună a ROTLD care a rezervat peste 9.000 de domenii web la nivel de tară. Soluții exista dar nu se vrea.

Revenim la contractul de administrare și întreținere unde nici aici lucrurile nu sunt așa roz, site-ul nu este administrat în tocmai cu suma plătită și nici eficienta mare nu are.
Să exemplificăm:

1. Suntem în data de 7 Ianuarie și încă avem publice mesaje de invitatie la Revelionul ce tocmai a trecut, nu este singurul caz, am întâlnit foarte des situații de genul iar actualizarea informațiilor precum hotârârile Consiliului Local sau alte informații ce sunt obligatorii la publicare în siteul instituției fie sunt foarte greu actualizate fie nu sunt publicate.

Primariabuftea.ro 07.01.2016

2. Există un modul de a trimite o petiție care nu a funcționat absolut deloc și nu este funcțională.

Lista poate continua dar la suna de 2.700 RON pe lună se putea realiza un site nou cu tot cu administrare, hosting și multe alte beneficii pentru comunitate precum un site pentru Centrul Cultural Buftea sau Poliția Locala Buftea. Se poate dar nu se dorește.

Vă arătăm și căteva pagini web al unor instituții ce au cu adevarat un site atractiv ce se putea realiza pentru ”modica” sumă de 7000 EURO cu administrare pentru primul an.

Exemplul nr. 1 este Primăria Sibiului.

PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU

Exemplul nr. 2 este Primaria Municipiului Alba Iulia .

Primaria Municipiului Alba Iulia. Site ul oficial

Exemplul nr. 3 este Primăria Craiova.

Primăria Craiova   site oficial

Exemplul nr. 4 mai aproape de Buftea este Primăria Pantelimon.

Primaria orasului Pantelimon

În tot județul Ilfov o singură Unitate Administrativă este înrolata la Sistemul Național Electronic de Plată Online, respectiv Primăria Voluntari. Chiar așa de incompetemți și nepricepuți să fim? Voi, cei care citiți acest articol, ce părere aveți?

Sistemul National Electronic de Plata Online

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *