sâmbătă , 23 octombrie 2021, 05:42 AM
Știri / Dezvăluiri / Declarații Fiscale ITL 2016 și datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de Primaria Buftea.
declaratii-fiscale-01

Declarații Fiscale ITL 2016 și datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de Primaria Buftea.

De curând circulă prin Buftea declarațiile fiscale ITL (impozite și taxe locale) ale organelor fiscale locale din cadrul Primăriei Orașului Buftea în urma intrării în vigoare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Pe surse aceste declarații au fost date asociatiilor de proprietari din Buftea pentru a fi completate alături de tabele ce conțin date personale precum NUME / PRENUME / CNP / ADRESA / SEMNATURA și altele pe care nu le regăsim ca tipizat ITL conform cu portalul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administratiei Publice. Mai mult, aceste tabele parțial completate nu au antet și însemne oficiale ale autorității publice locale motiv pentru care avem suspiciune că nu sunt tocmai legale. Ne întrebăm de ce aceste documente nu au însemne oficiale, antet, număr de înregistrare pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, personal autorizat și lista de întrebări poate continua.

Ne aruncăm o privire pe portalul Primăriei Orașului Buftea și nici urmă de astfel de tipizate, informații ceva care să ajute cetățenii orașului Buftea să înțeleagă ce au de făcut. Potrivit Ordinului de mai jos, autoritățile fiscale locale au obligația de a pune în aplicare de către primarii orașelor (în cazul de față) ce pot opta pentru achiziționarea tipizatelor ori pot opta pentru imprimarea acestor formulare utilizând sistemele informatice proprii. De asemenea organele fiscale locale ce au pagină de internet proprie vor asigura publicarea tipizatelor pe pagina respectivă, astfel încât acestea să poată fi consultate și imprimate de către contribuabili. Nici vorbă de ele pe site-ul www.primariabuftea.ro.

Mergem mai departe și ne oprim la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, pe scurt dataprotection.ro ce ne spune foarte clar într-un material video ce sunt datele cu caracter personal. Vă rugăm să îl vizionați cu atenție.

Ne-am întrebat dacă Primăria Orașului Buftea este înregistrată și ce fel de date prelucrează! Dacă ați fost atenți prin oraș probabil ați văzut și camerele video administrate de Poliția Locală Buftea. Mulțumită Dl. Vicențiu Bușilă (Sef. Poliție Locală Buftea) primăria Buftea are un număr de înregistrare și declară că prelucrează imaginea noastră surprinsă prin sistemul de supraveghere, nimic mai mult! NU prelucrează NUME & PRENUME, CNP, ADRESĂ POȘTALĂ, EMAIL, DATE FISCALE, NAȚIONALITATE și lista poate continua. Așa că ne punem întrebarea de ce Primaria Orașului Buftea condusă de primarul Gheorghe Pistol și de o mână de oameni nu au fost în stare să declare și să respecte legea nr. 677/2001.

De ce v-ați da datele dumneavoastră personale unei instituții care nu vă poate garanta nici cea mai mică siguranță că aceste date for fi folosite în scopul declarat și în condiții de siguranță.? Nu cumva cineva are un mare interes să obțină o bază de date ilegală cu datele dumneavoastră actualizată la zi într-un an electoral? Vă lăsăm pe voi cititorii să trageți concluzia.

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *