duminică , 24 octombrie 2021, 04:12 AM
Știri / Dezvăluiri / Interesele lor mai presus de interesele cetățenilor orașului Buftea.
sedinta_5

Interesele lor mai presus de interesele cetățenilor orașului Buftea.

La început de an am cerut din nou acreditarea la Primaria Orașului Buftea condusă de Gheorghe Pistol, același personaj care în 2014 ne refuză acreditarea invocând două motive necontestate și nesesizate de instituție.

Mai mult, dupa incidentul din 29 August 2014 cand latifundiarul Pistol fiind vizibil deranjat de prezența mea în sala de Consiliu Local la o Sedință Publică a Consiliului Local Buftea ce urma să înceapă, acesta a acționat în mod agresiv la îndepărtarea mea chiar dacă aveam tot dreptul să asist și să cer acordul de a înregistra/fotografia Presedintelui de Consiliu Local Stanciu Tanase ce lipsea din acea sală la momentul incidentului.

După acest incident am depus o plangere la Poliția Orasului Buftea și IPJ Ilfov iar în acest moment stadiul lucrării stagnează. Șocant este că persoana care desfăsura cercetăriile, recent mutat la Buftea a fost mutat la o alta secție de poliție chiar înainte de a merge la Parchetul de pe langă Judecătoria Buftea pentru a prezenta dorasul unui procuror. Au trecut mai bine de 7 zile după plecarea anchetarorului iar dosarul se află pe masa Comisarului Șef de Poliție a Orașului Buftea, Vlad Mihai. Același Comisar Șef care ne raspunde cu avioane în cazul presupusului controlor RATB Dincă Ion, anchetă ce în prezent se află la IPJ Ilfov și trimisă către Parchetul de pe langă Judecătoria Cornetu pentru abuz în serviciu.

Petrache-Pistol-Dinca

În concluzie Primăria Orașului Buftea prin Gheorghe Pistol refuză să ne acorde acreditarea și recurge la tăcere ignorând total legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public printre care și acreditarea.

Mai mult, pe 23 Decembrie 2014 am cerut în Ședința Publică de Consiliu Local anularea ședinței pe motiv că aceasta nu respectă Art. 8 din Lege nr. 52/2003, republicată la 03/12/2013. Motivarea aberantă a președintelui de ședință Tudor Gheorghe a fost că cererea este tardivă, motiv pentru care tind să cred că foarte mulți din consilieri locali fie se fac că nu observă neregurile din cadrul instituției fie i-au parte la tot ce se petrece plecând capul la toate abuzurile comise de actualul Primar, Gheorghe Pistol care dictează expunerile de motive consilierilor, cele mai multe la numar.

Art. 8. – (1) Participarea persoanelor interesate la lucrările şedinţelor publice se va face în următoarele condiţii:
a) anunţul privind şedinţa publică se afişează la sediul autorităţii publice, inserat în site-ul propriu şi se transmite către mass-media, cu cel puţin 3 zile înainte de desfăşurare;
b) acest anunţ trebuie adus la cunoştinţa cetăţenilor şi a asociaţiilor legal constituite care au prezentat sugestii şi propuneri în scris, cu valoare de recomandare, referitoare la unul dintre domeniile de interes public care urmează să fie abordat în şedinţă publică;
c) anunţul va conţine data, ora şi locul de desfăşurare a şedinţei publice, precum şi ordinea de zi.

Ma întreb unde sunt acei consilieri care ar trebui să ne apere interesele și să fie imparțiali/transparenți în deciziile lor?

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *