sâmbătă , 23 octombrie 2021, 05:39 AM
Știri / Actualitate / Jurnalist agresat și dat afară de primar din ședința publică a Consiliului Local Buftea. Lipsă de transparență decizională la Primăria Orașului Buftea.

Jurnalist agresat și dat afară de primar din ședința publică a Consiliului Local Buftea. Lipsă de transparență decizională la Primăria Orașului Buftea.

[ot-caption title=”Jurnalist agresat și dat afară de primar din ședința publică a Consiliului Local Buftea. Lipsă de transparență decizională la Primăria Orașului Buftea.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/08/sedinta_5.jpg”]

Vineri, 28.08.2014 ora 17:00 a avut loc o ședință publică a Consiliului Local Buftea la care am participat în calitate de Redactor Sef al publicației online Adevărul de Buftea și de cetățean al orașului. Am vrut să asist la această ședintă care din nefericire pentru locuitorii orașului nu este aunțată public și de cele mai multe ori aceste ședințe sunt făcute în mare secret.

Încă de la înființarea publicației online am cerut primăriei să ne comunice informații de interes public în baza legii nr. 544/2001 și ne dorim în continuare o comunicare și o transparență a informațiilor publice.

Din nefericire inițiativa unei publicații online locale nu a fost pe placul primarului, era și evident că anumite interese și informații nu trebuiesc dezvăluite iar noi asta am și cerut. Vrem să aducem la suprafață informații publice care fie sunt făcute nevăzute sau ascunse.

[ot-caption title=”Zece puncte pentru un oraș de nota 10 (zece)” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/01/550970_411312928901149_15143355_n.jpg”]

Vă reamintim de cele “zece puncte pentru un oraș de nota 10 (zece)”  unde pe primul loc se află fix Transparența decizională. Vă veți convinge singuri că lucrurile nu stau chiar așa.

În anul 2014 până în prezent au fost deschise pe rolul Tribunalului Ilfov două procese la secția Contencios Administrativ și Fiscal pentru refuzul Primăriei de a oferi informații publice în baza legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Dosar nr. 2124/93/2014 ce are primul termen la data de 08.09.2014.

Dosar nr. 1299/93/2014 ce are primul termen la data de 06.10.2014.

[ot-caption title=”Jurnalist agresat și dat afară de primar din ședința publică a Consiliului Local Buftea. Lipsă de transparență decizională la Primăria Orașului Buftea.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/08/sedinta_1.jpg”]

Gestul primarului de a scoate cu forța un jurnalist din sala de Consiliu Local și de a inventa acreditari de presă când instituția nici măcar nu are un purtător de cuvânt, incapabilă să comunice și să răspundă conform legilor în vigoare, spune foarte multe despre actuala conducere.

[ot-caption title=”Jurnalist agresat și dat afară de primar din ședința publică a Consiliului Local Buftea. Lipsă de transparență decizională la Primăria Orașului Buftea.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/08/sedinta_2.jpg”]

Am înțeles și pozitia consilierilor locali care nu au intervenit, ba mai mult atitudinea lor lasă mult de dorit. În materialul video se vede foarte clar poziția acestora față de edilul Gheorghe Pistol. ”Capul ce se pleacă sabia nu-l taie.”

[ot-caption title=”Jurnalist agresat și dat afară de primar din ședința publică a Consiliului Local Buftea. Lipsă de transparență decizională la Primăria Orașului Buftea.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/08/sedinta_3.jpg”] [ot-caption title=”Jurnalist agresat și dat afară de primar din ședința publică a Consiliului Local Buftea. Lipsă de transparență decizională la Primăria Orașului Buftea.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/08/sedinta_4.jpg”]

Vă dorim vizionare plăcută.

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *