sâmbătă , 23 octombrie 2021, 04:03 AM
Știri / Dezvăluiri / Locuitorii orașului Buftea și cei ce tranzitează zonele în care sunt amplasate camerele video sunt monitorizați de Poliția Locală Buftea și implicit STS
Camere Video Buftea

Locuitorii orașului Buftea și cei ce tranzitează zonele în care sunt amplasate camerele video sunt monitorizați de Poliția Locală Buftea și implicit STS

Dacă nu ați știut până acum locuitorii orașului Buftea și cei ce tranzitează zonele în care sunt amplasate camerele video sunt monitorizați de Poliția Locală Buftea și implicit STS ce administrează/monitorizează echipamentele de protecție (firewall) al acestor echipamente de supraveghere conform imaginilor document de mai jos. În urmă cu ceva timp am întrebat Poliția Locala a Orașului Buftea referitor la aceste camere și am primit un răspuns din partea Primăriei Orașului Buftea ce este beneficiarul proiectului nr. 20920 intitulat: „Extinderea sistemului de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în Orașul Buftea” semnat de primarul Pistol în anul 2013.

Primăria nu ne răspunde concret la întrebări dar ne oferă ceva informații extrem de importante precum numărul de camere instalate și funcționale sau faptul că acest sistem de supraveghere este cu circuit închis în sensul că nu sunt conectate la internet.

Faptul că autoritățile publice sunt preocupate de siguranța cetățenilor nu ar trebui sa fie un lucru care să ne îngrijoreze, marile orașe din Europa și din țară au deja astfel de sisteme și sunt folosite de ani buni în folosul cetățenilor.

Dacă ne uităm la declarația transmisă către dataprotection.ro aflăm alte informații interesante precum:

Ne-am tot întrebat dacă angajați din Primăria Orașului Buftea (beneficiarul) ar avea acces în baza unui utilizator și o parolă la înregistrările sau vizionarea în timp real al camerelor de supraveghere din oraș. Realitatea ne arată că acest sistem este conectat la internet și se poate accesa de la distanță. Poate fi folosit acest sistem de supraveghere pentru monitorizarea unor persoane incomode din Buftea sau în preajma alegerilor?

Mai jos aveți o hartă cu o parte din camerele amplasate în oraș ca să va faceți o idee de zonele supravegheate video în orașul Buftea.

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *