duminică , 24 octombrie 2021, 03:19 AM
Știri / Actualitate / Mâine se va semna contractul de finanțare a Proiectului Regional de Investiții, între SC RAJA SA și „Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice”
DSC_2500c

Mâine se va semna contractul de finanțare a Proiectului Regional de Investiții, între SC RAJA SA și „Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice”

Programul “Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța – Ilfov” cuprinde 5 contracte de lucrări și 2 contracte de servicii, fiind finanțat prin POS Mediu (2007 – 2013), Axa prioritară 1. Investițiile la nivelul sistemului de alimentare cu apă potabilă cuprinse în acest program sunt: realizarea a 95 km de rețea, executarea a 19 foraje pentru puțuri de adâncime medie, construcția a două stații de pompare cu funcționare automată, a trei rezervoare cu o capacitate totală de înmagazinare a apei de 1.900 mc și a 3 stații de tratare a apei potabile, dar și realizarea a 7.400 de branșamente noi la rețeaua de apă potabilă. La nivelul sistemului de canalizare se vor executa următoarele lucrări: extinderea cu 109 km a rețelei existente, construcția a 19 Stații de pompare a apei uzate cu funcționare automată, a unei stații de epurare a apelor uzate în Orașul Buftea ce va deservi localitățile Buftea, Crevedia și Corbeanca, dar și realizarea a 7.400 de branșamente noi la rețeaua de canalizare menajeră.

Investițiile proiectului se ridică la o valoare de 49.717.609 euro, din care SC RAJA SA asigură o cofinanțare de 13.638.115 euro, iar consiliile locale asigură o cofinanțare 360.795 euro.

Semnarea contractului se face la sediul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice din București unde vor participa: Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice – Attila Korodi, Președintele Consiliului Județean Ilfov – Marian Petrache, Primarul Orașului Buftea – Gheorghe Pistol, Primarul Comunei Corbeanca – Anton Valeriu, Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – Cristinel Dragomir, conducerea RAJA SA și alții.

Ce părere aveți de calitatea apei din Orașul Buftea? În urmă cu multi ani Buftea avea una din cele mai bune surse de apă potabilă. Azi, această apă are un gust și miros nu tocmai placut. În ciuda acestui fapt majoritatea o folosesc la gătit.

Vă rugăm să ne spuneți care este părerea voastra și ce întrebări aveți pentru cei care i-au decizii privind apa din Orașul Buftea.

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *