sâmbătă , 23 octombrie 2021, 06:01 AM
Știri / Actualitate / Nepăsarea Primăriei Orașului Buftea și nerespectarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Nepăsarea Primăriei Orașului Buftea și nerespectarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

[ot-caption title=”Nepăsarea Primăriei Orașului Buftea și nerespectarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/03/Site-Primaria-Orasului-Buftea.png”]

Din Decembrie 2013 și până în prezent Adevărul de Buftea a depus la registratura Primăriei Orașului Buftea 23 de petiții în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public din care 10 petiții au fost depuse în anul 2013 iar restul de 13 petiții au fost depuse în 2014.

Pe lângă aceste petiții scrise au fost depuse un număr de 7 petiții în format electronic pe pagina oficială a primăriei (www.primariabuftea.ro) la secțiunea “Petiții” făra a primi vreun răspuns oficial din partea acestora până la această dată.

Singurul răspuns neoficial a fost un mesaj ironic lansat din fața uși primarului în care se spunea că petițiile depuse au fost clasate ca nesemnate, ca atare am redepus o parte din petițile importante însă răspunsul primăriei nu a venit pe adresa poștală sau în format electronic pe adresa de email a redacției.

Conform Legii nr. 544/2001 ,

Art. 7 (1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
(3) Solicitarea si obtinerea informatiilor de interes public se pot realiza, daca sunt intrunite conditiile tehnice necesare, si in format electronic.

Site-ul primăriei este plin de buguri (erori de programare/cod – W3C) iar proasta funcționare și administrare a paginii web este ușor vizibilă.

Petitii – 1

Petitii – 2

Sursa – www.primariabuftea.ro

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *