duminică , 24 octombrie 2021, 03:51 AM
Știri / Actualitate / Percheziții la o fabrică ilegală de încălțăminte din județul Ilfov

Percheziții la o fabrică ilegală de încălțăminte din județul Ilfov

[ot-caption title=”Percheziții la o fabrică ilegală de încălțăminte din județul Ilfov, Foto: www.cugetliber.ro” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/07/confiscari-china.jpg”]

Peste 100.000 de perechi de încălţăminte şi aproximativ 5.000 de geamantane au fost indisponibilizate în vederea confiscării de către poliţiştii de investigare a fraudelor din Ilfov, în urma a șapte percheziţii efectuate ]n cursul acestei zile. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.000.000 de lei.

La data de 29 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat percheziţii la o fabrică de încălţăminte, clandestină, şi la 6 societăţi comerciale ale unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma percheziţilor, polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării 100.050 de perechi de încălţăminte şi 4.850 de geamantane.

De asemenea, a fost depistat şi un cetăţean chinez care locuieşte fără forme legale în România, care urmează să fie introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică, în vederea îndepărtării de pe teritoriul României.

Din cercetări a reieşit că, în ultimele două luni, cei în cauză ar fi produs ilegal articole de încălţăminte, ale căror tălpi erau confecţionate din înveliş plastic de cabluri electrice.

Tot în aceeaşi locaţie ar fi fost confecţionate şi geamantane, folosind subansamble importate din China.

Ulterior, aceste produse ar fi fost comercializate către diferite societăţi comerciale specializate în vânzarea de încălţăminte.

Până în prezent, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 1.000.000 de lei.

Doi cetăţeni chinezi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI, I.G.I., I.S.U., Garda de Mediu şi Direcţia Regională Vamală Bucureşti.

Sursa – Comunicat I.P.J. Ilfov

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *