miercuri , 19 septembrie 2018, 22:31 PM
Știri / Actualitate / Prajitură cu Migdale

Prajitură cu Migdale

[ot-gallery url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/gallery/prajitura-cu-migdale”]

Ingrediente

[spacer style=”3″ icon=”none”] [double_paragraph][block]

Blat:

– 6 ouă;
– 8 linguri făină;
– 3 linguri cacao;
– 3 linguri lapte;
– 10 linguri zahăr;
– Un plic praf de copt;
– 100 gr. fulgi de migdale prăjite.
[/block] [block]

Cremă:

– 200ml. friscă;
– 100gr. mascarpone;
– 4 gălbenușuri;
– 4 linguri zahăr (brun) ;
– 100 gr. migdale prăjite ;
– Fulgi de ciocolată după preferință.
[/block][/double_paragraph] [block]

Sirop:

– 4 linguri cacao;
– 200gr. zahăr;
– 400ml. apă.
[/block]

Se prepară:

[spacer style=”3″ icon=”none”]

Blatul:

Albușurile se bat spumă, după care se adaugă gălbenușurile frecate cu zahărul și cele 3 linguri de lapte, urmând să incorporăm făina, praful de copt și la final cacao. Se adaugă migdalele prăjite și marunțite după preferință. Această compoziție se introduce la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Crema:

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul și se pun pe foc la bain-marie. Se amestecă compoziția din când în când, până o să capete o consistență mai groasă, atunci se ia de pe foc și o lăsăm la răcit.

Când s-a răcit adăugăm crema mascarpone și frisca bătută peste compoziția de gălbenușuri. La final punem migdalele mărunțite și fulgii de ciocolată.

Sirop:

Într-un ibric se pune zahărul, apa și cacao, se fierb câteva minute până se îngroașă puțin.

Asamblare:

Blatul răcit se însiropează, după care se pune crema de migdale și se ornează după preferință cu ciocolată, migdale sau nucă de cocos.

Rețetă oferită de Raluca C..

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *