Ingrediente
[spacer style=”3″ icon=”none”] [double_paragraph][block]Blat:
– 6 ouă;
– 8 linguri făină;
– 3 linguri cacao;
– 3 linguri lapte;
– 10 linguri zahăr;
– Un plic praf de copt;
– 100 gr. fulgi de migdale prăjite.
[/block]
[block]
Cremă:
– 200ml. friscă;
– 100gr. mascarpone;
– 4 gălbenușuri;
– 4 linguri zahăr (brun) ;
– 100 gr. migdale prăjite ;
– Fulgi de ciocolată după preferință.
[/block][/double_paragraph]
[block]
Sirop:
– 4 linguri cacao;
– 200gr. zahăr;
– 400ml. apă.
[/block]
Se prepară:
[spacer style=”3″ icon=”none”]Blatul:
Albușurile se bat spumă, după care se adaugă gălbenușurile frecate cu zahărul și cele 3 linguri de lapte, urmând să incorporăm făina, praful de copt și la final cacao. Se adaugă migdalele prăjite și marunțite după preferință. Această compoziție se introduce la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Crema:
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul și se pun pe foc la bain-marie. Se amestecă compoziția din când în când, până o să capete o consistență mai groasă, atunci se ia de pe foc și o lăsăm la răcit.
Când s-a răcit adăugăm crema mascarpone și frisca bătută peste compoziția de gălbenușuri. La final punem migdalele mărunțite și fulgii de ciocolată.
Sirop:
Într-un ibric se pune zahărul, apa și cacao, se fierb câteva minute până se îngroașă puțin.
Asamblare:
Blatul răcit se însiropează, după care se pune crema de migdale și se ornează după preferință cu ciocolată, migdale sau nucă de cocos.
Rețetă oferită de Raluca C..