sâmbătă , 23 octombrie 2021, 04:58 AM
Știri / Dezvăluiri / Primăria Orașului Buftea dă 600.000 LEI din Bugetul Local către Biserici înaintea campaniei electorale locale.
biserica-buftea

Primăria Orașului Buftea dă 600.000 LEI din Bugetul Local către Biserici înaintea campaniei electorale locale.

Pe 28 Aprilie 2016, în Consiliul Local Buftea s-a aprobat hotărârea cu nr. 34/2016 la expunerea de motive a primarului Gheorghe Pistol în care au fost dați 600.000 LEI pentru biserici din Bugetul Local înaintea campaniei electorale locale. Se pare că în această campanie electorală unii candidați la Primăria Orașului Buftea vor profita de aceste manifestări religioase pentru a-și atrage simpatie în rândul credincioșilor. O dovadă în acest sens stă și acest afis în care credincioșii pot vizita lăcașuri de cult contra unei sume modice.

Art.1. Se aprobă alocarea sumei de 60.000 lei, din bugetul local pe anul 2016, ca sprijin financiar pentru completarea fondurilor proprii ale Parohiei „Atârnaţi I” Buftea, pentru întocmirea proiectului de restaurare a picturii, efectuarea restaurării picturii, înlocuirea catapetesmei şi pictarea icoanelor aferente, montarea feresterelor din tâmplărie PVC, cu geam termopan în turla bisericii, înlocuirea candelabrului şi executarea unor elemente de mobilier bisericesc – dulap, veşminte, străni, etc.


Art.2. Se aprobă alocarea sumei de 35.000 lei, din bugetul local pe anul 2016, ca sprijin financiar pentru completarea fondurilor proprii ale Parohiei „Atârnaţi II” Buftea, pentru refacerea instalaţiei electrice, confecţionarea unei catapetesme, înlocuirea ramelor metalice de la geamuri cu tâmplărie din lemn stratificat, extinderea pridvorului bisericii, dezafectarea construcţiilor improvizate din faţa bisericii, construirea unui lumânărar nou, precum şi refacerea clopotniţei de la intrarea în curtea bisericii.
Art.3. Se aprobă alocarea sumei de 100.000 lei, din bugetul local pe anul 2016, ca sprijin financiar pentru completarea fondurilor proprii ale Parohiei „Bucoveni” Buftea, pentru susţinerea lucrărilor de realizare a expertizei tehnice şi a proiectului de consolidare a bisericii, refacerea instalaţiei electrice, a celei sanitare, confecţionarea uşilor de acces din lemn, pictarea catapetesmei, confecţionarea unei balustrade pentru cafas, precum şi realizarea unor elemente de mobilier bisericesc – strana Sfântului Altar, strană cântăreţ, iconostas şi axioniţa, etc.


Art.4. Se aprobă alocarea sumei de 400.000 lei, din bugetul local pe anul 2016, ca sprijin financiar pentru completarea fondurilor proprii ale Parohiei „Sfânta Cuv. Parascheva” Buftea, pentru continuarea lucrărilor de construire a noului lăcaş de cult, pentru susţinerea lucrărilor de finalizare a acoperişului, pentru întocmirea proiectului de pictură, pictarea catapetesmei, montarea vitraliilor şi a tâmplăriei din PVC, realizarea instalaţiei electrice şi termice, realizarea unor elemente de mobilier bisericesc – iconostas, axioniţă, strană cântăreţ, icoane, uşi de lemn, racla Sfintelor Moaşte, etc.


Art.5. Se aprobă alocarea sumei de 5.000 lei, din bugetul local pe anul 2016, ca sprijin financiar pentru completarea fondurilor proprii ale Parohiei „Săbăreni” Buftea, pentru edificarea unei trapeze şi a efectuării unui tratament profesional la biserica parohială din lemn.
034

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *