sâmbătă , 23 octombrie 2021, 05:43 AM
Știri / Comunicate / Primarul Gheorghe Pistol în atenția A.N.I. pentru conflict de interese.
sedinta_1

Primarul Gheorghe Pistol în atenția A.N.I. pentru conflict de interese.

După mai bine de un an de la incidentul cu Primarul Orașului Buftea, Gheorghe Pistol este luat in vizorul celor de la A.N.I. (Agenția Națională de Integritate). Numele edilului apare azi într-un comunicat dat de A.N.I.

COMUNICAT – INCOMPATIBILITATE, CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL, FALS ÎN DECLARAȚII ȘI INFRACȚIUNI ASIMILATE INFRACȚIUNILOR DE CORUPȚIE – 25 ALEȘI LOCALI

CONFLICT DE INTERESE PENAL
În exercitarea atribuțiilor de serviciu, acesta a semnat un contract de asistență juridică și un număr de nouă acte adiționale încheiate între Primăria orașului Buftea și SCP „VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȚII”- SCA prin care s-a obținut un folos patrimonial în cuantum de 277.320 lei pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură. Persoana evaluată a încheiat, în calitate de persoană fizică, contracte de asistență juridică în vederea reprezentării în instanță cu SCP „VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȚII”- SCA

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

COMUNICAT DNA - GHEORGHE PISTOL

Să trecem în revistă evenimentele din 29 August 2014 când Primarul Gheorghe Pistol agresează un cetățean al Orașului Buftea ce dorea să participe în perfectă legitimitate la ședința publică a Consiliului Local Buftea din acea zi. Aceste ședințe se țin în liniște totală și nu sunt anunțate înainte cu 3 zile așa cum prevede legea. Cetățeanul, un reprezentant de opinie locală ce era de multă vreme pe lista neagră a primarului tocmai pentru că încerca să afle informații de interes public și cum sunt cheltuiți banii publici, a fost agresat de către Primarul Gheorghe Pistol în văzul consilierilor prezenți în sala de consiliu și câțiva cetățeni care au plecat capul și nu au scos o vorba ca nu cumva să il supere pe edil.

La ședința ”publică” (cenzurată de primar), edilul are o expunere de motive care primește aprobarea consilierilor pentru ”achiziționarea serviciilor de consultanță juridică în fața instanțelor de judecată, în dosarele nr. 1303/94/2014, nr. 1741/94.2014, 1304/94/2014 și 1305/94/2014”.

Hotarare 83

Dar de unde vine această grabă a primarului de a susține și de a primi aprobarea Consiliului Local? Vedeți momentul în materialul video de mai sus, moment în care unul din consilierii prezenți în sală afirmă că vor ieși din sala de ședință, acela este momentul critic care în enervează pe edil ce se ridică de la prezidiu pentru a rezolva situația tocmai pentru a nu amâna ședința și pentru a nu perturba interesele primarului care ulterior aflăm că dosarele din expunerea de motive ajung la avocatul Vlad Ștefan, avocat ce îl reprezentase pe el (Primarul Gheorghe Pistol) și pe familia Pistol așa cum ne arată documentele de mai jos.

Legatura dintre SCP „VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȚII”- SCA, avocatul Vlad Ștefan și dosarele primite cu dedicație de la Primarul Gheorghe Pistol.

Incidentul este bine cunoscut de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Buftea care până în prezent a refuzat să trimită dosarul în Insțanță. Oare de ce primul procuror pe nume Renus-Cătălin Constatinescu a tăcut la fel ca actualul procuror ce refuză să dea curs unor cereri de informare și de studiere al dosarului?

Este un moment crucial pentru societatea românească sătulă de atâta corupție și revoltată pe acei politicieni certați cu legea ce ne promit la fiecare 4 ani cu vorbe dulci marea cu sarea. Aici se regăsesc și promisiunile Primarului Gheorghe Pistol care promitea Transparență Decizională în Administrația Publică. Așa înțelege acest edil susținut de PNL să fie transparent, prin bataie de joc, cenzură și prin agresiune. A sosit momentul ca Buftenii să cunoască adevărata față a primarului și a celor care ne conduc Orașul Buftea. Vor urma și alte dezvăluiri.

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa pe strada Studioului din Buftea

Pentru remedierea unei avarii la conducta de alimentare cu apă cu diametrul de 250 mm, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *