vineri , 22 octombrie 2021, 15:14 PM
Știri / Actualitate / Primarul Gheorghe Pistol și Plasele de Cartofi din 19 Aprilie 2014
DSC_1603C

Primarul Gheorghe Pistol și Plasele de Cartofi din 19 Aprilie 2014

Vă mai aduceți aminte de scandalul plaselor de cartofi, ei bine subiectul revine în atenția noastră și vă prezentăm materiale noi.

În materialele prezentate se vede foarte clar că în ziua de Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 când primăria nu are program de lucru, carosabilul este uscat, nici urmă de apă care să indice cantități uriașe de ploaie.

În imaginea de mai sus se poate observa un autoturism Dacia Logan de culoare argintie cu numărul de înmatriculare IF-05-VLV, ce se află în administrarea Primăriei Orașului Buftea, frânând fără a fi nevoie tocmai pentru a provoca un accident (vezi video). În comunicatul trimis fără motiv reclamantului în urma unei sesizări la 112, Primaria Orașului Buftea minte spunând că:

“În acest sens, aceștia au verificat zona drumurilor publice după aversele de ploaie inregistrate, inclusiv strada Tamaș și drumul județean care unește localitățile Buftea și Corbeanca”

Administrația Națională de Meteorologie

Abaterea cantitatii de precipitatii din luna aprilie 2014, fata de normala climatologica (1961-1990), calculata în procente, a fost pozitiva în mai bine de jumatate din suprafata tarii, exceptie făcând vestul si nord-vestul României, dar si areale mai restrânse din centru si sud-est, unde aceasta a fost negativa.

Am primit de la Administrația Națională de Meteorologie valori cu precipitațiile înregistrare la stația meteo Băneasa, cea mai apropiată de Orașul Buftea.

15.04.2014 – Aversă ploaie – 18,2 l/m2
16.04.2014 – Aversă ploaie – 3 l/m2
17.04.2014 – Ploaie – 0,2 l/m2
18.04.2014 – Aversă ploaie – 24 l/m2
19.04.2014 – Aversă ploaie – 14,6 l/m2

Este uimitor cum o ploaie de primăvară care nu a adus nici o avertizare meteorologica orașului Buftea și faptul că primarul Gheorghe Pistol crede că poate prosti atâta lume cu o explicație de doi bani dată fără a exista o cerere inițială adresată instituției primăriei. Ne întrebăm cum este posibil ca în urma unui apel 112, Poliția Orașului Buftea să trimită datele confidențiale ale reclamantului și cum de Primăria Orașului Buftea prin primarul Gheorghe Pistol ce semnează documentul cu o explicație în bătaie de joc. Oare a fost tot o greșeală de redactare sau o încercare de a ascunde faptul că primarul a dat in nume propriu, înainte de campania electorală pentru alegerile din 25 Mai, plase de cartofi celor care l-au susținut și l-au votat pentru a câștiga scaunul de primar și pentru a influența cetățenii la viitoarele alegeri.

Ne întrebăm cum de nu am primit și noi un răspuns din partea primăriei în baza legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Primăria tace mâlc și refuză să comunice cu noi în vederea informării publice. Vezi aici.

Filmul zilei de 19 Aprilie și plasele de cartofi ale primarului.

Poate va exista și un interes din partea anchetatorilor DNA să se sesizeze și să facă cercetări amănunțite nu apă de ploaie.

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *