vineri , 22 octombrie 2021, 15:40 PM
Știri / Actualitate / Reportaj „În numele vieții” la Buftea, din 1986

Reportaj „În numele vieții” la Buftea, din 1986

[ot-gallery url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/gallery/reportaj-in-numele-vietii-la-buftea-din-1986″]

Vă spuneam, acum câteva săptămâni, de materialul inedit din ‘77 despre locuinţele şi problemele cetăţenilor din Buftea. Dornici să vedem şi alte materiale de aur din Arhiva TVR, am scotocit, pe îndelete, canalul de YouTube al Arhivei. Aşa am găsit un reportaj – “În numele vieţii” – filmat la Buftea în 1986.

Veţi putea urmări, astfel, câteva aspecte ale vieţii cotidiene în România comunistă şi, mai ales, condiţiile create pentru creşterea şi educarea tinerei generaţii; “ingredientul” principal fiind mobilizarea oamenilor de a vota “da” la referendumul din 23 noiembrie 1986, al cărui obiectiv era reducerea cu 5% a armamentelor, efectivelor şi cheltuielilor militare.

Prima parte a reportajului prezintă câteva imagini dintr-o grădiniţă, copiii fiind consideraţi viitorul României. Urmează un interviu cu doi tineri, proaspăt căsătoriţi, despre planurile lor de viitor, ea fiind învăţătoare, iar el electromecanic la “Întreprinderea Regională a Transportului Internaţional Bucureşti.” Aceştia consideră că familia nu e familie fără copii… Se ştia că, încă din 1973, Ceauşescu definise rolul şi statutul femeii. La şedinţa plenară a CC al PCR (din iunie 1973), acesta spusese că „Cea mai mare onoare pentru femei este să nască, să dea viaţă şi să crească copii. Nu poate fi nimic mai scump pentru o femeie decât să fie mamă.” De aici, şi dorinţele tinerilor însurăţei, dar mai multe veţi afla vizionând reportajul „În numele vieţii”.

[ot-caption title=”Cojocaru Adrian” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/05/ART2_09.jpg”]

Al doilea interviu a fost realizat la maternitatea din oraş cu o proaspătă mămică despre viitorul copiilor, în general, iar cel de-al treilea ne prezintă o altă familie care vorbeşte despre creşterea copiilor într-o lume frumoasă, fără războaie…

[ot-caption title=”Gavrilescu Cristina” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/05/ART2_12.jpg”]

Am făcut o comparație între imaginile de atunci și cele din ziua de azi, vă lăsăm pe voi să trageți concluziile. Le puteți vizualiza aici.

Dacă te regăsești în materialul video te rugăm sa ne scrii pe adresa de e-mail contact [@] adevaruldebuftea.ro sau completează formularul de contact.

Vă dorim vizionare plăcută.

[ot-video][/ot-video] [spacer style=”3″ icon=”none”]

Legături: Arhiva TVR – WEB / Arhiva TVR – YouTube / Arhiva TVR – Facebook.

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *