sâmbătă , 26 septembrie 2020, 21:30 PM
Știri / Actualitate / Tort cu Mousse de Ciocolată

Tort cu Mousse de Ciocolată

[ot-gallery url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/gallery/tort-cu-mousse-de-ciocolata/”] [spacer style=”1″ icon=”none”] [double_paragraph][block]

Blatul:

4 ouă;
1 cană zahăr;
10 linguri apă;
160 gr. nucă macinată;
140 gr. faină;
20 gr. cacao;
1 praf de copt.
[/block] [block]

Mousse de ciocolată albă:

2 ouă;
4 linguri zahăr;
2 linguri amidon;
360 ml, lapte;
100 gr, ciocolată albă;
15 gr. gelatină;
60 ml. apă rece;
240 ml. friscă;
[/block][/double_paragraph] [double_paragraph][block]

Mousse de ciocolată neagră:

2 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri amidon
360 ml. lapte
100 gr. ciocolată neagră
15 gr. gelatină
60 ml. apă rece
240 ml. friscă
[/block] [block]

Glazură:

160 ml. smântână
100 gr. zahăr
100 gr. cacao
160 ml. apă rece
10 gr. gelatină
[/block][/double_paragraph]

Sirop:

Un plic de cafea solubilă.

[spacer style=”1″ icon=”none”]

Mousse de ciocolată albă:

Amidonul se amestecă cu zahărul într-o crăticioară, apoi se adaugă ouăle bătute spumă și se omogenizează. Se adaugă laptele, apoi se pune în bain-marie și se lasă până se îngroașă. După ce s-a îngroșat se dă deoparte.
În acest timp Gelatina se pune la hidratat în 60 ml. apă rece.
Separat ciocolata se topește.
Peste cremă preparată pe foc se adaugă gelatina și ciocolată amestecând ușor până se omogenizează. Se lasă să se racească – când este rece se adaugă frisca batută și se spumează cu mixerul vertical.

Mousse de ciocolată neagră.

Se prepară ca și mousse-ul precedent, doar că vom pune ciocolata neagră/amăruie (după preferință).

Asamblare:

Blatul se taie în trei părți egale. Pe farfuria de prezentare se pune inelul în care se coace blatul de tort, în interiorul acestuia se pune primul blat însiropat, deasupra se adaugă mousse-ul de ciocolată neagră (după preferință se pot adăuga și bucățele de fructe confiate). Urmează blatul doi însiropat, mousse-ul de ciocolată albă, după care punem ultimul blat pe care nu îl mai însiropăm.
Se dă la rece câteva ore după care se scoate inelul de tort.

Decor:

Se amestecă smântâna cu zahărul și apa, se pune la fiert, se adaugă cacao și se amestecă bine. Se lasă să clocotească câteva minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă gelatină dizolvată în puțină apă rece. Când începe să se racească se toarnă peste tort.

Notă: Eu am taiăt blatul în trei și am pus mousseul de ciocolata intre blaturi, dar se poate pune și o cremă peste cealaltă.

Rețetă oferită de Raluca C..

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *