sâmbătă , 23 octombrie 2021, 04:02 AM
Știri / Dezvăluiri / Tupeul maxim al firmelor de construcții ce pun în pericol siguranța rutieră! Update 2!
Utilaje-Buftea_01

Tupeul maxim al firmelor de construcții ce pun în pericol siguranța rutieră! Update 2!

Update 2: Comunicat nr. 2521878/29.05.2015 al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov

Raspuns-nr.-2521878_1

Raspuns-nr.-2521878_2

Având în vedere comunicatul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov de mai sus vă propunem să analizăm împreună cele două răspunsuri alături de imaginile ce confirmă faptul că la Buftea circulă utileje fără plăcuțe de înmatriculare pe drumuri publice.

Având în vedere afirmația ”În asemenea cazuri se înocmesc dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii cu denemirea marginală ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” , faptă prev. de art. 334, alin.1, Cod penal”, articol ce precizează foarte clar ”(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.” tindem să credem că Polițiștii Orașului Buftea au acordat sancțiuni mai blânde pentru aceste abateri pe care le vom prezenta mai jos conform primului comunicat.

Conform DEX`09 (2009), definiția pentru „autovehicul” este: ”Vehicul terestru, autopropulsat, suspendat pe roți, șenile sau tălpi de alunecare, care servește la transportul oamenilor sau al bunurilor.

Sancționat contravențional M.S.,ADVERTISMENT, conform art. 101/1/18 din OUG 195/2002 REP.

Art.101. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2).

Art.35. – (2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

Sancționat contravențional M.S.,AMENDĂ cu 190 de lei, conform art. 109/1/d4 și art. 99/1/16 din OUG 195/2002 REP.

Art.108. – (1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau
tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii,
şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:

d) 6 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
1. refuzul de a permite imobilizarea vehiculului sau verificarea tehnică a acestuia;
2. nerespectarea semnificaţiei semnalelor regulamentare ale agenţilor de cale ferată care dirijează circulaţia la trecerile la nivel cu calea ferată;
3. depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
4. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori dacă plăcuţele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate;
5. circulaţia sau staţionarea pe spaţiul interzis care separă sensurile de circulaţie pe autostradă;
6. staţionarea ori parcarea autovehiculelor pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate;
7. executarea pe autostradă a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, circulaţia sau traversarea de pe un sens de circulaţie pe celălalt prin zonele interzise, respectiv zona mediană sau racordurile dintre cele două părţi carosabile;
8. nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor Trecere la nivel cu o cale ferată simplă, fără bariere, Trecere la nivel cu o cale ferată dublă, fără bariere sau Oprire, instalate la trecerea la nivel cu o cale ferată;
9. schimbarea direcţiei de mers prin viraj spre stânga, dacă prin aceasta se încalcă marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de
circulaţie;
10. pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în interiorul intersecţiei.

Art.99. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda
prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane
fizice:

16. conducerea unui vehicul ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheaţă sau zăpadă de natură a împiedica identificarea numărului de înmatriculare sau de înregistrare;

Vă lăsăm pe voi să trageți singuri concluziile. Pentru noi un singur lucru este foarte clar și anume că se încearcă ascunderea mizeriei sub preș. Ce privesc dosarele penale, considerăm că aceasta este capacitatea reală a Poliției Orașului Buftea și anume de 1 dosar penal pe lună așa cum reiese din comunicatul de mai sus având în vedere că aceste utilaje au fost surprinse de noi la intervale foarte scurte de timp distanță în mai puțin de o lună.

Update 1: Comunicat nr. 2521812/20.05.2015 al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov

Raspuns-IPJ-Ilfov-nr.-2521812

Acest comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov nu face decât să confirme modul defectuos al lucrărilor cu fonduri europene ce sunt realizate la Buftea în proiectul de „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa – Ilfov“ semnat de compania locala RAJA S.A. .

Într-un articol anterior ( vezi aici ) arătam cum se lucrează la Buftea cu utilaje ce nu aveau la vedere plăcuțe de înmatriculare surprinse pe drumurile publice din oraș. Constatăm că instituțiile abilitate să stopeze acest fenomen sunt incapabile să acționeze corespunzător pentru îndepărtarea acestor utilaje de pe drumurile publice, motiv pentru care tragem un semnal de alarmă și avem îndoieli de corectitudinea acestora cu privire la anchetele ce fie se află în curs de cercetare, fie au fost soluționate prin amenzi rutiere.

În materialul video de mai jos din data de 05.05.2015 am surprins în cartierul Studio din Orașul Buftea, astfel de utilaje fără plăcuțe de înmatriculare folosite la lucrări publice de modernizarea rețelei de apă și canal de anumite firme dar și modul în care Poliția Română / Poliția Locală a Orașului Buftea acționează la stoparea / sancționarea acestui fenomen.

În urma acțiunii polițiștilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov (I.P.J. Ilfov) au fost date una sau două amenzi în valoare totală de 190 RON (sancțiuni rutiere). Precizăm că aceste informații ne-au fost oferite telefonic motiv pentru care am trimis o cerere în baza legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public cu mai multe întrebări legate de acest eveniment. Până la acest moment nu am primit un punct de vedere dar consideram că este foarte important de știut dacă aceste utilaje au fost identificate, dacă seriile de șasiu corespund documentelor ce atestă că aceste utilaje nu sunt furate și ce măsuri au fost luate.

După acest eveniment, la trei zile distanță, în data de 08.05.2015 surprindem aceleași utilaje fără plăcuțe de înmatriculare circulând pe aceleași drumuri publice întrebându-ne din nou cine ne asigură siguranța rutieră în Buftea. În eventualitatea unei tamponări sau al unui accident rutier soldat cu victime sau fără, considerăm că direct responsabile sunt aceste instituții care au obligația de a asigura siguranța rutieră ce trec cu vederea peste aceste abateri rutiere repetate.

Ne întrebăm de ce nu sunt observate aceste utilaje într-un oraș în care se investesc sume de bani semnificative pentru supravegherea video?

Un singur lucru ne este foarte clar, Buftea este un șantier cât un oraș!

Așteptăm în continuare răspunsuri la aceste întrebări dar și un punct de vedere al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov cu privire la aceste evenimente.

Vezi și

creta-tabla

De la ziare la lucrări de reparații și igenizări. Vezi despre ce firmă este vorba!

De curând pe portalul www.e-licitatie.ro au aparut două notificări de atribuire la cumpărari directe către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *