duminică , 24 octombrie 2021, 03:38 AM
Știri / Actualitate / Un an de proiect, un an de Adevărul de Buftea.
ADEVRUL-DE-BUFTEA-LOGO-CARD

Un an de proiect, un an de Adevărul de Buftea.

În urmă cu un an, pe 1 Decembrie 2013 lansam Adevărul de Buftea, o platformă online ca multe altele. Azi vă spun povestea din spatele proiectului, ideile ce au stat la baza proiectului dar și dezamăgirile. Totul a pornit din dorința de a realiza un site de știri pentru comunitatea în care am locuit mulți ani, un proiect voluntar ce s-a născut într-o noapte în care nu aveam somn. Așa că m-am trezit și am început să lucrez până dimineață. Aveam ceva idei, pe care unele le-am pus în practică altele nu, aveam să descopăr că în Buftea, ca în multe alte orașe din România, ideea mea deranjează. Așa că am mers mai departe și voi continua să fac ceea ce cred că este normal.

După un an în care am experimentat voluntar meseria de jurnalist realizez că nu este ușor să faci o poză, să întrebi, să afli răspunsuri, și multe alte lucruri pe care un jurnalist trebuie să le facă.

Am avut două întâlniri (audiențe) cu primarul Orașului Buftea, Gheorghe Pistol pentru a afla de ce instituția pe care o conduce nu îmi răspunde la întrebări (legea nr. 544/2001). Personal, nu am avut parte de o reacție mai proastă din partea unui om, mai cu seamă primar, când acesta a văzut aparatul foto, fără a spune nici măcar salut a răbufnit spunandu-mi pe un ton jignitor să i-au prostia (aparatul foto) din fața lui. Acum na… explică-i omului ce face prostia, vroiam să îi fac o poză într-un cadru oficial, renunț la idee și după aproximativ o lună revin pentru aceeași problemă. De data asta fără aparat, așa că mă așez frumos în sala de consiliu și îmi aștept rândul. Sunt băgat repede în față așa că îmi strâng repede lucrurile și merg să mă văd cu primarul. Acum na drace, vede telefonul pe un caiet și iar aceeași reacție țărănească a primarului cerându-mi să îl pun în rucsac pe motiv că nu vrea să il filmez/înregistrez. Șocat de reacție încerc să socializez cu omul când primesc o altă lovitură, se ridică și îmi sune că mă va chema el când crede de cuviință și îmi va răspunde la ce vrea el.

Nu am renunțat în a întreba primăria și la câteva luni distanță după foarte multe cereri depuse în baza legii nr. 544/2001 (liberul acces la informațiile de interes public) reușim să primim 3-4 răspunsuri datorită faptului că am dat instituția în judecată la secția contencios administrativ și fiscal din Ilfov. Pentru unul din dosare avem deja o sentință favorabilă însă nu definitivă.

Sunt foarte multe evenimente de culise lucruri pe care puțini le știu.

Prezentare-generală-a-publicului-Adevarul-de-Buftea

Toate sesiunile: 28.602
Utilizatori noi: 17.713
Afişări de pagină: 56.540
Pagini/Sesiune: 1,98
Durata medie a sesiunii: 00:01:57
Procentaj de sesiuni noi: 61,90 %

Poate vă întrebați dacă proiectul produce și cât. Ei bine reușește să se susțină și să își plătească o parte din costuri precum hosting, și altele.

Income-Adevarul-de-Buftea-Google-AdSense

Profitshare.ro_

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *