duminică , 24 octombrie 2021, 03:13 AM
Știri / Actualitate / Un fals controlor RATB pe linia 460B ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.

Un fals controlor RATB pe linia 460B ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.

[ot-caption title=”Un fals controlor R.A.T.B. pe linia 460B ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/07/RATB_1.jpg”]

Vă prezentăm un caz de interes public ce privește linia de transport în comun 460B operată de Regia Autonomă de Transport București, pe scurt R.A.T.B., ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.

Acum câteva săptămâni ne-a atras atenția un cetățean pe nume Dincă Ion, ce efectua un control al titlurilor de călătorie în autobuzele R.A.T.B. fără a prezenta o legitimație conformă cu regulamentul societății.

[ot-caption title=”Un fals controlor RATB pe linia 460B ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/07/RATB_5.jpg”]

În 2012, R.A.T.B. a încheiat un contract cu Consiliul Local al Orașului Buftea privind această linie de transport public în care sunt stipulate clar obligațiile fiecărei părți. Conform hotărârii locale cu nr. 100 din 25 septembrie 2012 publicată și pe pagina oficială a primăriei, putem observa în contractul de transport public câteva obligații ale părților printre care Art. 2, Alin. 3 R.A.T.B. are obligația de a efectua controlul legitimațiilor pe întreg traseul.

Ulterior, contractul de transport public nr. 8699/3269/C/02.07.2013 a suferit ceva modificări atât în 2013 cât și în 2014, însă fără modificarea acelui articol.

Hotarare Consiliu Local nr.100 din 2012

[ot-caption title=”Un fals controlor RATB pe linia 460B ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/07/RATB_2.jpg”]

Gestionarea acestei linii se află la General Public Serv SA, care recunoaște că persoana surprinsă de noi este angajatul companiei ce are obligația de a organiza echipe de control care să verifice, pe raza unității administrativ-teritoriale, legitimațiile de călătorie în mijloacele de transport R.A.T.B. precum și constatarea și sancționarea contravențiilor.

[ot-caption title=”Un fals controlor RATB pe linia 460B ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/07/RATB_3.jpg”]

Pe de altă parte, R.A.T.B. spune clar că acțiunea nu respectă regulamentul lor.

Agenții constatatori sunt repartizați în traseu în echipe de minim 2 persoane, numarul crescând exponențial în funcție de tipologia traseului traversat de linia de transport. Mai multe detalii puteti vizualiza accesând www.ratb.ro/contraventii.php

Agenţii de control se legitimează cu delegaţia nominală şi insigna de control (prevăzută cu număr de înregistrare) şi sunt obligaţi să înmâneze contravenientului identificat dovada de constatare (în baza Hotărârii nr.156/2001 a Consiliului General al municipiului Bucureşti).

legitimatie

[ot-caption title=”Un fals controlor RATB pe linia 460B ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/07/RATB_4.jpg”] [ot-caption title=”Un fals controlor RATB pe linia 460B ce face legătura dintre Orașul Buftea și București.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/07/RATB_6.jpg”]

Am încercat și încercăm să intrăm în posesia contractului de transport public nr. 8699/3269/C/02.07.2013 cu toate modificările aferente pentru a ne lămuri cine are dreptate. Acum această obligație revine organelor de poliție care vor trebui să descurce această încrengătură.

Mai jos aveți imagini surprinse în autobuzul R.A.T.B. 460B în data de 17.07.2014 ce a plecat din stația Studio din Buftea. La scurt timp după ce autobuzul a plecat din stație acesta a oprit pentru a urca persoana ce ulterior urmează să efectueze un așa zis control al biletelor și al abonamentelor.

În imagini se vede foarte clar cum acesta pretinde că este un controlor R.A.T.B. cerând călătorilor cardurile pentru a fi verificate, ba chiar le și validează cardurile iar atunci când este întrebat de legitimație acesta supune că are tot dreptul să efectueze controlul fără a da o altă explicație.

Vă dorim vizionare plăcută și feriți-vă de acest controlor pe linia 460B!

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *