sâmbătă , 23 octombrie 2021, 05:59 AM
Știri / Actualitate / Un troleu numit dorință.

Un troleu numit dorință.

[ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000011.jpg”]

“Troleul ăsta nu-l dau nici dacă îmi dă cineva 10 mii de euro. Știu că sunt bani mulți, dar nu-l dau.”

Am zâmbit suspicios la începutul întâlnirii noastre. În lumea mea, obținerea a 10 mii de euro, dintr-un foc, ar putea fi greu descurajată doar de pasiune. Însă asta se întâmpla, cum ziceam, la începutul discuției noastre. În final, după vreo două ore petrecute împreună, îndoielile mele aveau să se transforme în convingeri. Mihaela chiar nu ar fi vândut pentru nimic în lume troleul. De alftel, patronul unui pub de pe undeva din Piața Romana i-ar fi oferit deja 2.500 de lei. A refuzat categoric. Iubește prea mult troleele.

Vrea să facă acum macheta Titanicului. Cu aia n-are probleme, o vinde, dacă va avea ocazia. Poate vinde orice, dar nu troleul. Nu ăsta. A muncit enorm la el. Șapte luni. A strâns bani tăind lemne cu o drujbă, pe undeva prin Chitila. Bani pe care i-a lăsat în magazinele de bricolaj. Tablă, șuruburi, vopsea, cabluri, sârmă, naiba mai știe ce, mașina pare făcută de un profesionist. La o primă vedere. Dacă te uiți mai atent, începi să-i observi imperfecțiunile. Iar asta o face parcă să fie și mai prețioasă.

E făcută în casă, handmade, de o tânără de 25 de ani. Dintr-o pasiune pe care o mai găsim doar prin cărțile Cireșarilor. Naiba mai citește așa ceva, probabil că exemplul meu nu e cel mai bun. Iar locul în care a fost construit troleul e un detaliu important. Poate cel mai important. E făcut “în casă” și nu “acasă”.

Cel mai mare vis al Mihaelei e să aibă o rulotă a ei în care să locuiască. Deși nu-mi dau seama dacă ea realizează ce presupune asta. E prea vulnerabilă ca singura ei protecție să fie o rulotă. În fine, poate am devenit eu brusc prea protector, oricum mai e mult până acolo.

Povestea Mihaelei e tristă și emoționantă. Una față de care nu prea poți rămâne indiferent. Mă rog, una dintre zecile, sutele sau miile de povești față de care chiar nu rămânem indiferenți. Minute, ore, o zi, două. După care vin peste noi alte și alte povești triste și emoționante. Și tot așa. Noi facem riduri cu poveștile astea, personajele acestor povești își fac speranțe de pe urma noastră.

În imaginile de mai jos lipsește un lucru. O pungă în care Mihaela cară după ea supele instant. Le-a scos din cadru, stricau din estetica fotografiilor. Dar asta nu înseamnă că ele nu există. Doar au căzut la montaj, cum ar veni. Și sunt masa Mihaelei. Că nu face bani chiar în fiecare zi cu troleul ei.

Azi am vorbit cu ea la radio. Nu e meritul meu, ci al lui Dobro. A fost inițiativa lui a de a o băga în direct. Mai multă experiență, mai mult control pe subiecte sensibile. Mie mi-ar fi fost teamă.

În finalul acestui post puteți asculta înregistrarea audio. Și chiar vă recomand să o faceți. E un moment rar de radio.

Nu știu ce va urma. Simt însă că merită să urmeze ceva. Greșeală capitală pentru un jurnalist. Implicarea emoțională față de subiect. Dar mi-e și puțin teamă. După ce am vorbit în direct, am primit, pentru Mihaela, multe mesaje de susținere. Și bune intenții. Iar asta aduce un risc foarte mare. Ca ea să simtă că niște oameni vor s-o ajute. Niște oameni care pot face asta. Iar cu trecere timpului, din milioane de motive, emoțiile și intențiile să dispară, iar în final să rămână doar iluziile. Și ar fi trist. Pentru toată lumea.

[ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000021.jpg”] [ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000041.jpg”] [ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000051.jpg”] [ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000061.jpg”] [ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000071.jpg”] [ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000081.jpg”] [ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000092.jpg”] [ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image00010.jpg”] [ot-caption title=”Un troleu numit dorință.” url=”http://www.adevaruldebuftea.ro/wp-content/uploads/2014/06/Image000111.jpg”]

Sursa – ciprianmuntele.ro

Vezi și

DSC_1903C

RAJA S.A. oprește apa asociaților de propietari ce nu şi-au achitat restanţele.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *